2024. április 25., csütörtök
Tenisz

A 36-os jegyében

A címvédő Novak Đoković idei 36. tétmeccsén az ugyanennyi éves francia veterán Stéphane Robert-rel kezdi meg a római 1000-es rangú tornát. Novak és Robert még nem játszottak, viszont magától értetődő, hogy a világelső kimondott esélyes lesz a ranglistán 103. francia ellen. A következő körben Đoković nem Gaël Monfilsszal játszik, hisz a francia kiesett, hanem a MahutBellucci mérkőzés győztesével. Ma rajtol Murray, Nadal és Federer is, az eddigi eredmények közül pedig Fognini, Ćorić, Dimitrov és a már említett Monfils vereségei számítanak totógyilkosnak.

Ana Ivanović elsősorban Anasztaszija Pavljucsenkova kimondott rossz második adogatását kamatoztatta. A Roland Garros 2008-as bajnoka megérdemelten nyert az orosz ellen, míg Babos Tímea váratlanul könnyű győzelmet aratott az idén eddig jó formát mutató holland Kiki Bertens ellen. Jelena Janković és Eugenie Bouchard meccse a várt breakparádéval telt. A valamivel ügyesebb a kanadai lett, és ő játszhat a következő körben a német Angelique Kerberrel. A 2. fordulóban Ivanović az amerikai Christine McHale-t várja, Babos Tímea pedig Venus Williamsszel találkozik.

Ivana Jorović a franciaországi Saint-Gaudensben nehezen lendült játékba a svéd születésű francia Mathilde Johansson ellen, végül mégis fölényesnek mondható módon vágott vissza a tavalyi vereségért. Jorović a 2. fordulóban ismét hazát váltottal, a macedónból svájcivá lett 27 éves Amra Sadikovićtyal játszik. Ez lesz a harmadik meccsük, a mérleg 1:1-re áll, hisz tavaly Ankarában Ivana, az idén Keuzlingenben a 186 cm magas Amra győzött.

A bordeaux-i challenger 1. fordulójában Peđa Krstin bukott el. A nagykikindai elsőnek jutott előnyhöz a ranglistán 334. francia Jonathan Eysseric ellen, de ellenfele gyorsan egyenlített, a rövidítésben vezetéshez jutott, majd Krstin utolsó adogatójátékában nyert is. Szamarkandban az eső miatt ismét csonka volt a műsor, így Marko Tepavac és Nikola Milojević meccseit mára napolták el.

A kis tornákon Gálfi Dalma győztes rajtot vett Fukuokában, Győrben pedig az elmúlt két héten nagyszerűen szerepelt Nagymihály Lucát még ismeretlenebb honfitársnője, Udvardy Panna lepte meg. Részben ugyanez vonatkozik Békefi Biankára is, de ő a 4. kiemelt orosz Alekszandrovától kapott ki. Ugyanott jól kezdett Bondár Anna és Stolmár Rebeka, míg Jani Réka és Vesna Dolonc meccsei még hátravannak.