2024. április 23., kedd

Sporthírek

 RÖPLABDA

 A C. zvezda megvédte

A címvédő győzelmével ért véget a férficsapatok röplabdabajnoksága is. A rájátszás döntőjének ötödik meccsén a C. zvezda szoros csatában 3:0-ra nyert a Vojvodina ellen, így 3:2-es összeredménnyel szerezte meg a zsinórban 5., összesen 12. bajnoki címet. A vendégek mindhárom játszmában vezettek, a hajrákban azonban a fővárosiak rendre fordítani tudtak, és megérdemelten nyerték el a titulust.

 VÍZILABDA

 Rangadók Szentesen és Siracusában

A mai meccsekkel ér véget a Vízilabda-világliga európai selejtezője. Az már kiderült, hogy a B csoportból a címvédő Szerbia jutott el a zárótornára, viszont az A csoportban a szentesi Magyarország–Görögország és a siracusai Olaszország–Horvátország mérkőzések döntő jellegű rangadók. A görögök és az olaszok előnyben vannak, hisz megnyerték az első meccseket, mégsem lehetetlen, hogy a magyarok ledolgozzák a négygólos hátrányt, és az sem, hogy a horvátok idegenben vágnak vissza. Szerbia ma tét nélküli revümeccset játszik Montenegróval, a találkozó színhelye pedig rendhagyó módon Banja Luka lesz.

A mai műsor, 6. forduló, A csoport: Magyarország–Görögország, Románia–Grúzia, B csoport: Szerbia–Montenegró, Franciaország–Spanyolország, C csoport: Olaszország–Horvátország.

 NBA LIGA

Nyargalnak a Lovagok

A Cleveland Cavaliers csapata nyolcadik meccsét is megnyerte az NBA liga rájátszásában, és bejutott a keleti főcsoport döntőjébe. A LeBron James, Kevin Love és Kyrie Irving sztártrió 69 ponttal, 25 lepattanóval és 21 gólpasszal vállat szerepet az Atlanta elleni negyedik meccsen. A Cleveland a keleti döntőbe a Toronto–Miami párharc győztesét várja, amelynél 2:1 a jelenlegi állás a kanadaiak javára. A múlt éjjel játszott másik meccsen az Oklahoma Kevin Durant 41 pontjával győzte le a San Antoniót, és 2:2-re egyenlített.