2024. április 25., csütörtök
Tenisz

Novak trónkövetelővel találkozik?

Novak Đoković tegnap késő este, a napi műsor zárómeccsén, hetedik alkalommal találkozott a kanadai Miloš Raonićtyal, akit eddig rendre vert. Ha újra sikerült győzni, akkor Novak ma az elődöntőben a japán Kej Nisikorival vagy az ausztrál Nick Kyrgiosszal játszik. Nisikorival 7:2 a mérlege – az idén Melbourne-ben és Miamiban is nyert ellene –, míg a tehetséges 21 éves ausztrállal, sokak szerint egyik lehetséges trónkövetelőjével, még nem mérkőzött meg.

A negyeddöntő első meccsén a címvédő Andy Murray leiskolázta Tomáš Berdychet, s ma 13 órától várhatóan Rafael Nadallal vív nagy rangadót.

Előző este Raonić szoros csatában verte Jo-Wilfried Tsongát, Nadal az első szettben 1:4-ről fordított Sam Querrey ellen, akinek 5:1-ért volt breaklabdája, majd az 5:3-ért is adogatott. A portugál Joao Sousa, Nadal következő ellenfele, három játszmában győzte le Jack Sockot, az ausztrál Nick Kyrgios pedig rangadónak beillő meccsen múlta felül az uruguayi Pablo Cuevast.

A madridi női torna elődöntőjében tegnap mégis csak egy román, a fő esélyes Simona Halep maradt. Sam Stosur ugyanis legyőzte Patricia Maria Tiget, Dominika Cibulková pedig Sorana Cirsteát.

A római challengeren Filip Krajinović csak három játszmában győzte le az olasz Andrea Pellegrinót, és az est folyamán azzal a cseh Jiří Veselývel vívott meg a döntőért, aki három hete Monte-Carlóban Đokovićot győzte le.

Marko Tepavac kiharcolta pályafutása első döntőjét a challenger tornákon. A 22 éves szemüveges fiú 12 ászt ütött a fehérorosz Ilja Ivaska ellen, akinek adogatását kétszer nyerte el. Tepavac ezzel, 31 helyet javítva, feltört a ranglista 220. helyére, amivel Szerbia hetedik legjobbja. Hogy bejusson a 200 legjobb közé, ma nagy bravúrra lenne szüksége, hisz a karsi döntőben a tapasztalt 31 éves és a ranglistán 74. izraeli Dudi Selával mérkőzik.

Miomir Kecmanović második meccsét is megnyerte Tampában. A 16 éves belgrádi teniszező könnyedén nyert az amerikai Nathan Pasha ellen, és az este a 3. helyen kiemelt, német származású, 27 éves kanadai Philip Besterrel találkozik, aki tavaly 225. is volt a ranglistán.

Győrben Vesna Dolonc a Stolmár Rebeka elleni kétjátszmás győzelem révén bejutott az elődöntőbe. Következő ellenfele is magyar lesz, Békefi Bianka vagy Nagymihály Luca, tehát a múlt heti győri tornán döntős lányok egyike.