2024. április 23., kedd
Tenisz

Világelsőhöz méltó játék

Novak Đoković tegnap világelsőhöz méltó játékkal győzte le a spanyol Roberto Bautistát a madridi 1000-es torna nyolcaddöntőjében. A mérkőzés csak az első négy játékban volt egyenrangú, de 2:2 után Đoković 10:1-es részeredménnyel vetett véget a 68 perces egyenlőtlen küzdelemnek. Novak ma a negyeddöntőben vagy a francia Jo-Wilfried Tsongával, vagy a kanadai Miloš Raonićtyal játszik. A franciával 15:6, a kanadaival 6:0 a mérlege, tehát minden esetben kimondott esélyesnek számít.

Andy Murray nem nyert könnyen Gilles Simon ellen, még keményebb volt Tomáš Berdych és David Ferrer találkozója, amely a cseh játékos győzelmével ért véget, Kej Nisikori pedig a 7. egymás közötti meccsen először győzte le Richard Gasquet-t. Murray 190. győzelmét jegyezte az 1000-es tornákon, amivel a 9. helyen beérte Pete Samprast.

Előző este Jo-Wilfried Tsonga csak kimerítő csatában verte Albert Ramost, az amerikai rangadón Jack Sock felülmúlta Juan Martín del Potrót, az uruguayi Pablo Cuevas pedig meglepte Gaël Monfilst.

A madridi női tornán folytatódott a meglepetések sorozata. Sam Stosur legyőzte Carla Suárezt, Sorana Cirstea a német Laura Siegemundot verte, a román Patricia Maria Tig Madison Keyst múlta felül, majd az amerikai Louise Chirico az ausztrál Daria Gavrilovát is meglepte. Az amerikai lány már elődöntős, amivel 55 helyet javít a ranglistán, és először jut be a 100 legjobb közé. Nagy meglepetés, hogy a negyeddöntőben négy romániai volt, és akár hárman is lehetnének az elődöntőben.

Máris pályafutása legjobbját jegyzi Marko Tepavac a kazah Karsiban. A 22 éves teniszező tegnap két játszmában nyert a torna 2. kiemeltje, az orosz Karen Hacsanov ellen, és challenger rangú tornán először lett elődöntős, ami jelentős haladást jelent a ranglistán. Tepavac tegnap az átlagának megfelelő 12 ászt ütött az esélyesebbnek vélt orosz ellen, ma pedig a döntőért a vele egyidős fehérorosz Ilja Ivaskával mérkőzik.

Egy-egy szerbiai és magyar teniszezőnő nem járt sikerrel a távol-keleti ITF-tornákon. An-ningben Nina Stojanović mindkét játszmát rövidítésre mentette a sokkal tapasztaltabb brit Jessica Moore ellen, de azután az utolsó játékot elveszítette. Gálfi Dalma a japán Gifuban hazai teniszezőnőtől kapott ki sokkal meggyőzőbben.

A győri ITF-tornán három magyar és két szerbiai lány játszott. Nagymihály Luca vaskos meglepetést okozva győzte le az első kiemelt osztrák Pia Königet. Győzött még Stollmár Rebeka, Békefi Bianka és Vesna Dolonc, míg Dejana Radanović kiesett.