2024. április 16., kedd

Saša Radulović pártot alapít

Ha az ellenzéknek jövőre közös elnökjelöltje lesz, az csakis pártfüggetlen személy lehet

Az Elég volt mozgalom annyira elégedett választási eredményével, hogy pártként jegyezteti be a szervezetet, jelentette be Saša Radulović, a mozgalom első embere. A folytatásban arról beszélt, hogy a választásokat követően az Elég volt mozgalom a negyedik legerősebb politikai csoportosulássá lépett elő az országban, még annak ellenére is, hogy önállóan állított listát.

A mozgalom semmilyen szinten nem kíván együttműködni a Szerb Haladó Párttal, mert Aleksandar Vučićtyal az élen a párt folytatja Szerbia tönkretételét, fejtette ki Radulović, aki 2013 szeptembere és 2014 januárjának vége között gazdasági miniszter volt.

– Aleksandar Vučić és az általa képviselt érdekcsoport az, amely ellen minden szinten küzdünk. Vučić befejezte azt, amit mások elkezdtek előtte, a szerbiai társadalom eltiprását – fogalmazott Radulović.

Az ellenzéki pártok összefogásáról beszélve a politikus elmondta, hogy az együttműködés egyelőre csak a választások eredményének tiszteletben tartatására terjedt ki, az pedig a jövőben derül ki, hogy a köztársasági parlamentben milyen témák tekintetében lehetséges az együttműködés és az összefogás folytatása.

Reagálva a sajtóállításokra, hogy az ellenzék közös jelöltet állíthat a jövőre megtartandó köztársasági elnökválasztásokon, Radulović közölte: ha lesz is ilyen jelölt, annak pártfüggetlennek és minden más szempontból független személynek kell lennie, aki az ország minden egyes polgárát képviselhetné.