2024. március 29., péntek

Az időjárás elrontotta az ünnepet

Nem kis várakozás előzte meg Topolyán a majálist, annál is inkább, mert a munka ünnepe idén egybeesett az ortodox naptár szerinti húsvéttal.

A legtöbb községbeli vállalat már pénteken szabadnapot adott dolgozóinak, és csak ma kellett újra munkába állniuk. Ebben az évben is nagyon sokan tervezték, hogy legalább egy szép, gondtalan napot eltöltenek a helybeliek kedvenc kirándulóhelyén, a tóparton. Sajnos ezúttal az időjárás kellemetlenül megviccelte a majálisozókat, így a hideg, szeles, esős időben csak kevesen merészkedtek ki a természetbe. Többnyire sétáltak, nézelődtek kabátjukba burkolózva az emberek az inkább őszt, mint tavaszt idéző időben. Néhányan azért vittek magukkal sütögetni valót, a horgászok pedig szerencsét próbáltak a hullámzó tó vizén.

Az idei majálist is otthon ünnepelték a legtöbben, családi, baráti körben, a grillező kellemes füstjében, egy kis zenével, néhány üveg kedvcsinálóval. Sokan hazalátogattak itthoni családtagjaikhoz külföldről, és a rossz időjárás ellenére is kellemes perceket töltöttek el együtt, feltöltődve egy kicsit a régi jó történetekkel, illatokkal, ízekkel.

A csapadékos időjárás ellenére sok topolyai fiatalnak azért is emlékezetes marad az idei május elseje, mert először áldozhattak a katolikus Sarlós Boldogasszony-templomban, alkalomhoz illő ruhában, népes vendégsereggel.

Nagyon jól időzítve, az ünnepekre próbaüzembe helyezték az új szökőkutat Topolyán a Fölvonulási téren. Egyre többen csodálják meg, örökítik meg fotókon, főleg az esti órákban, amikor pazar színkavalkáddal nyújt lenyűgöző látványt.