2024. április 23., kedd

Két helyszínen majális

Magyarkanizsán és Martonoson gazdag program várta az ünneplőket, csak az időjárás rontott kissé a majálison

Magyarkanizsa községben két szervezett majális is kínálkozott a kikapcsolódni vágyó érdeklődőknek.

Délelőtt még jó időben lehetett sütni-főzni a szabadban (Puskás Károly felvétele)

Délelőtt még jó időben lehetett sütni-főzni a szabadban (Puskás Károly felvétele)

Városunkban a május 1-jei rendezvények hagyományos színhelyén, a Tisza-parti strandon családias hangulat fogadta az odalátogatókat. A vigasság kínálatában sorakozó venni- és látnivaló, valamint inni- és ennivaló mellett a gyerekeket is gazdag program várta. Újvári Zsombortól, a helyi ifjúsági szövetkezet igazgatójától megtudtuk, hogy az önkormányzat által támogatott rendezvény ötlete, szervezése és lebonyolítása tőle és Bodnár Ivett-től, a községi turisztikai szervezet megbízott igazgatójától származott.

– Színes programmal rukkoltunk elő délelőttől a gyermekes családoknak: Mókustanoda, kézműves-foglalkozás, vidámpark, körhinta, csúszda és sétahajókázás közül választhattak az apróságok, míg a felnőttek kirakodóvásár, főzési lehetőségek, élő zene, helyi jellegű ételek, italok, valamint kávézóterasz nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek mellett dönthettek. A délutáni órákban az újvidéki Kreativni Pogon cirkuszi mutatványosai szórakoztatták a közönséget, 16 órától pedig az éttermek kínálatát összegyűjtő Netkonobar internetes portál ügyességi vetélkedőjén vehettek részt a vállalkozó kedvűek. Érdekességképpen egy paintball céllövő versenyt is rendeztünk a gyerekeknek.

– Úgy vélem, hogy a napunk a szomorkás időjárás ellenére nagyon jó és tartalmas volt, ami kikapcsolódást és élményt jelentett a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt – jegyezte meg Újvári Zsombor.

A martonosi Tandari szabadidőközpontban az idén is szépszámú természetbarát család töltött egy kellemes hétvégét, élvezve a rendezvény élménydús és színvonalas műsorait. A kétnapos rendezvény történéseiről Pálinkás József rendezőt kérdeztük:

– Mi szabadtéri központ vagyunk, ezért az időjárás nagyban befolyásolja látogatottságunkat, az pedig ezúttal nem volt kegyes hozzánk. Az elmúlt évhez képest 50%-kal kevesebb vendég fordult meg a kétnapos rendezvényünkön, ennek ellenére a médiában jó előre meghirdetett programunkat, a rossz idő dacára is, sikerült betartanunk. Főzőhelyeink mind foglaltak voltak, csak a sátorozók létszáma volt elenyésző a megszokotthoz képest. Mindent összevetve: igyekeztünk teljes mértékben vendégeink szolgálatában állni, igényeiknek magas szinten eleget tenni. Töretlen hittel bízva az égiekben jövőre is szeretettel várunk minden kedves majálisozót szabadidőközpontunkban – tette hozzá Pálinkás József.