2024. április 18., csütörtök
Labdarúgás – európa-liga

Klopp: „Emberek, még nincs vége”

A két spanyol csapat számára alakult kedvezőbben az Európa-liga elődöntőinek csütörtöki első felvonása, a Villarreal ugyanis hazai környezetben Adrián 90+2. percben lőtt góljával legyőzte a 2001-es győztes – a mostani kupasorozat elődjét kétszer megnyerő – Liverpoolt, a címvédő, négy UEFA-kupa-, ill. Európa-liga-győzelmével rekorder Sevilla pedig a hajrában lőtt büntetővel 2:2-es döntetlent ért el Donyeckben a sorozatot 2009-ben megnyerő Sahtar vendégeként.

A Sárga Tengeralattjáró harcos találkozó végén egy kontratámadásból szerezte meg a győztes gólt a Liverpool ellen, Adrián találatát Denis Suárez készítette elő, aki 7 gólpassznál jár az Európa-ligában idén, és már egy asszisztra van attól, hogy beállítsa a brazil Diego 2011/2012-ben felállított rekordját. A kapott gólt Jürgen Klopp, az angol klub vezetőedzője megengedhetetlen hibának, a hazaiak ünnepi hangulatát pedig korainak nevezte: „Amíg azt néztem, hogyan ünneplik a győztes gólt körülöttem, az első gondolatom az volt: »Emberek, sajnálom, de még nincs vége. Most nektek kell jönnötök az Anfieldre.« Az egy szent hely, és az a meccs teljesen más lesz. Az 1:0 nem a legnagyobb előny a világon, és mi felkészültek leszünk a visszavágón.”

A visszavágókra csütörtökön, május 5-én kerül sor, addigra a BL-döntő párosítása már ismert lesz, az elődöntők első meccseinek eredményei alapján akár arra is meglehet az esély, hogy mindkét európai kupasorozatban spanyol házidöntőt rendezzenek. Korábban még sosem fordult elő, hogy a BEK/BL és az UEFA-kupa/Európa-liga döntőjét is ugyanazon nemzeti bajnokság két-két csapata vívja.