2024. április 20., szombat

Az éjjeli pávaszem, Pinokkió és A zene varázsa

Diákszínjátszó találkozó Bácskossuthfalván

Az Id. Kovács Gyula Általános Iskola szervezésében megtartották a III. Diákszínjátszó Találkozót Bácskossuthfalván.

A megjelenteket Crnkovity Gábor, a tanintézmény igazgatója köszöntötte, majd Seffer Attila, a helyi közösség tanácselnöke kiemelte, hogy Bácskossuthfalva idén ünnepli újratelepítésének 230. évfordulóját, és a jubileum jegyében számos színházi előadást, művelődési rendezvényt tartanak, ez a találkozó is szerves részét képezi az évfordulós programsornak. A találkozón a diákszínjátszók 12 darabot mutattak be. Jelen volt a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló bábcsoportja, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola színjátszó csoportja és kispiaci Ördögszekér csoportja, a gunarasi Október 18. iskola és a zentagunarasi Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Prométheusz csoportja, a helybeli iskola Gézengúzok és Trimplton csoportja, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola színjátszói, a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület Színjátszó Csoportja, a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Ákombákom csoportja. A produkciókat a Csernik Árpád, G. Erdélyi Hermina és Gregus Zalán összetételű bírálóbizottság értékelte.

A találkozó legjobb gyermekszínésznője Pesti Veronika, a legjobb gyerekszínésze Nagy Ákos lett. A zsűri különdíjban részesítette a helybeli Trimplton csoportot.
A harmadik helyet a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola és a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Prométheusz csoportja szerezte meg a Pinokkió című darabbal. Felkészítőjük Üveges Gizella volt. Másodikak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola színjátszói lettek A zene varázsa című musicallel, Nikolić Anton készítette fel őket. A III. Diákszínjátszó Találkozó legjobb előadójának a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Ákombákom csoportját nyilvánította a zsűri, akik Az éjjeli pávaszem című darabot mutatták be Vörös Imelda és Égető Éva felkészítésében.
A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a bácskossuthfalvi helyi közösség támogatta.