2024. április 25., csütörtök

Milliós összefogás az iskoláért

Adán közel egymillió dinár gyűlt össze a Cseh Károly-iskola megsegítésére szervezett jótékonysági bálon

A hétvégén Adán nagy sikerű jótékonysági bált tartottak a helyi Cseh Károly Általános Iskola megsegítésére, amelynek javára az önkéntes adományokból, a tombolajegyek árából és az elárverezett gyermekrajzokból 920 254 dinár gyűlt össze, illetve az intézmény adományként harminc használt számítógépet is kapott.

Az adományokat az adai iskola felújítására fordítják (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adományokat az adai iskola felújítására fordítják (Csincsik Zsolt felvétele)

A bált első alkalommal szervezték meg az iskola szülői szervezőbizottságának tagjai – Apró Tímár, Fehér Noémi, Kozma Zsuzsanna és Nataša Karanjac – és a Prometheus civil szervezet a helyi Park Hotelben, ahol szombat este Maksó Éva iskolaigazgató köszöntötte a több mint háromszáz vendéget, majd felléptek a New Ada Dance Táncklub táncosai. A bálon a Tornyosi Zsiványok és az adai Baraparty zenekar szórakoztatta a vendégeket, valamint fellépett a moholi származású Fehér Nóra, a komáromi Magyar Lovas Színház művésze, a Kormorán együttes énekese is.

Maksó Éva iskolaigazgató elmondta, hogy a sikeres jótékonysági bálért nagy köszönettel és hálával tartoznak a szervezőbizottság tagjainak, akik vállalták a szervezés oroszlánrészét, de a nemes ügy érdekében Adán nagyon sok ember megmozdult, köztük az iskola tanárai és diákjai:

– Nagyon jól sikerült a jótékonysági bál. Olyan adományozókat tudtunk megszólítani, akik szívesen adakoztak, és ez jó érzés volt a számukra. Ezek olyan emberek, akiknek most van iskoláskorú gyerekük, vagy valamikor ők maguk jártak az adai iskolába, vagyis egykoron az intézményünk tanulói voltak. Megszólítottuk az adai vállalkozókat, és a bálon megjelentek közéleti személyek is, köztük Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár és Perpauer Attila, az MNT oktatási bizottságának elnöke, valamint Bilicki Zoltán adai polgármester. Nagyon gazdag tombolalistánk volt, amit a támogatóink biztosítottak, vállalkozók, magánszemélyek és közintézmények, köztük Ada község önkormányzata. Az est alatt árverésre került négy képzőművészeti alkotás is, amelyeket tanulóink készítettek. A bálon 920 254 dinár gyűlt össze, amelynek felhasználásáról a szervezőbizottság szakértők bevonásával dönt. Egyrészt az intézmény baraparti iskolarészlegében informatikai szaktantermet alakítunk ki, amivel eddig ebben az épületben nem rendelkeztünk, másrészt a központi épület felújítására fordítjuk. Az informatikai szaktantermet azzal a használt, de nagyon jó állapotban lévő harminc számítógéppel kívánjuk felszerelni, amit a Bakos Tamás és Szirbik Albert tulajdonában lévő Optiwelle cég adományozott nekünk a bál alkalmából. A diákoknak ez nagy könnyítés lesz, mert nem kell a központi iskolaépületbe begyalogolniuk azokon a napokon, amikor informatikaórájuk van – közölte Maksó Éva, aki kiemelte, hogy remélni sem merték, hogy az adományokból ekkora összeg áll majd az iskola rendelkezésére. Hozzátette: ha valaki az elkövetkezőkben is szeretné segíteni pénzadományokkal az adai általános iskolát, akkor a bál Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/JotekonysagiBal) megtalálja a bankszámlaszámokat.