2024. április 20., szombat

Sporthírek

VÍZILABDA

Szerbia a nyolcas döntőn

Szerbia válogatottja 14:13 (4:3, 4:3, 1:4, 5:3) arányban nyert Barcelonában Spanyolország ellen a Vízilabda-világliga európai selejtezőjének 5. fordulójában, így a Montenegró elleni május 10-ei utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül továbbjutott a kínai Hujcsouban június 21-e és 26-a között megrendezésre kerülő nyolcas döntőre, ahol a tavaly Bergamóban nyert címét védi. Szoros meccsen a szerb csapat a hajrában 10:12-ről fordított. Mitrović 3, Filipović, Pijetlović és Nikić 2-2 gólt dobott, Savić kapitány pedig csak a védekezésben nyújtottakkal lehet elégedetlen.

Magyarország Nagyváradon tartalékos csapattal is 15:7 (7:3, 1:0, 3:1, 4:3) arányban nyert Románia ellen, és az utolsó fordulóban 5 gólos győzelem kell Görögország ellen. Manhercz, Erdélyi és Bátori 3-3 góllal jeleskedett. A C csoportban sem dőlt el a továbbjutás kérdése, május 10-én Siracusában a horvátoknak a továbbjutáshoz kétgólos győzelem kell az olaszok ellen.

KOSÁRLABDA

Két orosz a négyes döntőn

A kubanyi Lokomotiv csapata lett a kosárlabda-Euroliga négyes döntőjének utolsó résztvevője. Az oroszok az 5. meccsen, elsősorban a második negyedben jegyzett 14:0-s részeredménynek köszönhetően, legyőzték a Barcelonát, és így a CSZKA, a Fenerbahçe és a Laboral után eljutottak a sorozat berlini (május 13–15.) négyes döntőjére, amelynek elő napján CSZKA–Fenerbahçe és Laboral–Lokomotiv lesz a párosítás. E mezőnyben csak a CSZKA volt már serlegnyertes, a Fener másodszor, a Laboral 2008 óta először játszhat a zárótornán, míg a Lokomotiv újonc a négy legjobb között.