2024. április 19., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Négy érem a Balkán-bajnokságról

A Spartacus úszói négy érmet nyertek a válogatott színeiben a görögországi Voloszban az ifjúsági Balkán-bajnokságon. Barna Andrej 50 és 100 gyorson is a legjobbnak bizonyult, és két aranyéremmel térhet haza Görögországból, Jovana Đurić pedig két bronzérmet nyert: előbb 800 gyorson, majd a 4 × 200 méteres gyorsváltó tagjaként állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A Spartacus korosztályos úszói kilenc érmet nyertek Újvidéken a 17 magyarországi, szlovéniai és szerbiai klub 280 úszójának részvételével megtartott húsvéti viadalon. Mindkét aranyérmet Nikola Koltin (100 mell, 200 vegyes) nyerte, Andrija Tepavac (100 mell), Göncöl Andor (100 hát) és Vanja Romić (100 mell) ezüstöt szerzett, a dobogó harmadik fokán pedig Romić (200 vegyes), Barsi Márkó (50 gyors) és Nađa Obradović (100 mell, 100 hát) végzett.

A Spartacus labdarúgónői bejutottak az országos kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben 10:0-ra legyőzték a kragujevaci Šumadija csapatát. A Kék Galambok közül Nikolić négy gólt szerzett, Marković kétszer volt eredményes, Pavlović, Malešević, Marenić és Jakovska pedig egy-egy alkalommal talált be a kragujevaci hálóba.

A negyeddöntő többi eredménye: Napredak–Lavice Dubočica 6:0, Vojvodina–Crvena zvezda 0:0, tizenegyesekkel 3:4, Sloga Radnički–Mašinac 0:4.

A Spartacus Vojput kézilabdázói hatalmas csatában 30:29-re nyertek a požegai Sloga otthonában a bajnoki címért zajló rájátszás hétvégi mérkőzésén. A másik két eredmény: Vojvodina–Crvena zvezda 32:30, Metaloplastika–Partizan 25:17. A mezőnyt a százszázalékos Metaloplastika vezeti, második a Vojvodina 7, harmadik a Partizan 6, negyedik a Spartacus Vojput 5, ötödik a Crvena zvezda 2, hatodik a Sloga 0 ponttal.

A szabadkai Partizan Szertorna-egyesület tagjai a hétvégén Kiskunhalason a 15. DKMT magyarországi fordulóján vettek részt. A szabadkai mérleg impozáns: 13 arany-, 18 ezüst- és 10 bronzérem. Az I. kategóriában összesítettben Mihajlo Strajnić az 1., Filip Kumić pedig a 2. helyen végzett. A szerenkénti döntőkben Strajnić lólengésben 1., ugrásban, korláton, nyújtón 2., gyűrűn pedig 3. lett. Kulić korláton és nyújtón 1., ugrásban 2., lólengésben pedig 3. helyezést ért el. Jugyák Rómeó lólengésben a 2., korláton pedig a 3. helyen végzett. A II. kategóriában Dušan Budimir összesítettben második lett, a szerenkénti döntőkben pedig 4 ezüst-és 1 bronzérmet szerzett. A III. kategóriában Gombás Krisztián összesítettben az első, Nikolovszki Olivér pedig a második helyen fejezte be a versenyt. A szerenkénti döntők során Gombás 3 aranyat, 1 ezüstöt, 2 bronzot, Nikolovski 1 aranyat és 3 bronzot, Aleksandar Subić pedig 1 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot nyert. A IV. kategóriában Vakula Viktor összesítettben 1. lett, a szerenkénti döntőkben pedig 2 arany- és 4 ezüstérmet nyert.