2024. április 18., csütörtök

Csurogva, vertikálisan...

Ennyi! Nem olyan régen még magyarázni kellett, mit jelent a két szóval körülírt horgásztechnika, ma már mindenki tudja. De ha mégis akad, aki nem tudja, és a két szóból sem ért, az iratkozzon elsőbe.

Történt az elmúlt hétvégén a magyarkanizsai Tisza-szakaszon, hogy Siniša Gojkov, Ózsvár Csongor és Szerencse Zsolt ezt a módszert vetette be a nagybajuszúak ellen. Eredményesen! A követelményeknek megfelelően súlyos rezgőfejűekkel emelgettek, és mindhármuknak volt kapása. Igaz, a harcsákkal való találkozást csak kettőjüknek sikerült harmadfokúra fejleszteni. Mert van úgy, hogy elmegy. De nemcsak a horgászás, hanem a fizika szabályai szerint is a hal elmenekülésének valószínűsége egyenesen arányos méretével. Tehát minél nagyobb, annál könnyebben kereket old. Ez is belefért a szombati emelgetésbe.

A képen látható 15 kilósat Szerencse Zsolt (a képen jobbról) csalta horogra, Ózsvár Csongor (középen) egy csaknem ötkilósat zsákmányolt, Siniša Gojkov pedig... Vele történt az, ami miatt elő kellett venni a fizikát. Amikor társainak már megvolt a zsákmánya, Siniša szerelékét kemény kapás érte, amelyet erőteljes kirohanás követett. Fogyott a zsinór, ezért motorral kellett a hal után menni, amikor pedig utolérték, akkor kinyúltak a horgok. Tartalmas horgásznap volt.