2024. április 20., szombat

A világ szeme Hannoveren

Megnyílt az év legnagyobb ipari kiállítása

Vasárnap megnyílt a hannoveri nemzetközi ipari vásár (Hannover Messe), amelynek idei partnerországa az Amerikai Egyesült Államok. A világ legnagyobb ipari kiállításán 75 országból több mint 5200 vállalat és egyéb szervezet mutatkozik be, köztük 13 magyar. Az Egyesült Államokból minden korábbinál több, 465 kiállító érkezett az április 29-ig tartó vásárra, amelynek fő témája az internet, a digitalizáció és az ipar kapcsolata.
A Szerb Gazdasági Kamara (SZGK) bejelentette, hogy a hannoveri vásáron hét szerbiai cég képviselteti magát. A szerbiai nemzeti standon a Berko, az Ewes Europe East, a FPM Agromehanika, a Metalopromet, a Metalurg, a Slovo és a Termometal van jelen. A nemzeti standot az SZGK a Szerbiai Fejlesztési Ügynökséggel közösen szervezte meg.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) nevű, formálódó szabadkereskedelmi szerződése nem gyengíti, hanem tovább erősíti a munkavállalók, a fogyasztók és a környezet védelmét szolgáló előírásokat – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök vasárnap a németországi Hannoverben a nemzetközi ipari vásárt megnyitó beszédében.
A hannoveri nemzetközi ipari vásárt minden évben 200–250 ezer látogató keresi fel.