2024. április 25., csütörtök

Állásbörzét tartottak Nagybecskereken

A nagybecskereki Medison sportcsarnokban csütörtökön megtartott állásbörzén csaknem ezer személy jelent meg, számukra 41 munkáltató összesen 281 munkahelyet kínált. Mintegy húsz idénymunkást keresett a Dijamant étolajgyár. 2005 óta ez volt a huszadik állásbörze a Béga menti városban, amelyet a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki kirendeltségének szervezésében tartottak meg.

Ezúttal is nagy volt az érdeklődés (Fotó: Kecskés István)

Ezúttal is nagy volt az érdeklődés (Fotó: Kecskés István)

A közép-bánáti körzetben húszezren keresnek munkahelyet, Nagybecskerek város területén tizenkétezer regisztrált munkanélküli van, magában a városban pedig nyolcezer. A tegnapi állásbörzén többek között dolgozókat keresett az olasz Fulgar East harisnyagyár, a Gomex kereskedelmi lánc, a BB Trade, a Duna Kompánia, a Geze, az Impel, a Forma Ideale és mások. Legkeresettebbek a hentesek, a szakácsok, pincérek, gyógyszerészek, biztonsági őrök, nyelvtanárok…
A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki kirendeltségének kimutatása szerint a közép-bánáti körzetben január 1-jétől március 31-ig 4433 személy kapott munkát, ami a munkanélküliek 25 százalékának felel meg.
Az állásbörzét Čedomir Janjić polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a múlt évben 13 beruházóval kötött szerződést az önkormányzat, és az idén további kétezer új munkahely megnyitására számítanak.