2024. április 25., csütörtök

Temerini hírek

A temerini Falco Természetkedvelők Egyesülete vasárnap, április 24-én a Föld napján sétát szervez a Jegricska partján. Gyülekező 15.30 órakor a folyó partján levő Infoközpontnál. A séta célja, hogy az érdeklődők megismerjék a folyópart növény- és állatvilágát, népszerűsítsék a természetjárást, és tegyenek is valamit a bolygónkért. Ez utóbbi a séta végére tervezett, jelképes faültetéssel fog megtörténni. Ugyancsak a Föld napja akció keretében április 27-én (szerdán), a Kertészlakban 20.30-kor előadást és kerekasztal-beszélgetést tartanak a hulladékkezelés és sikertörténetek a világból témára. A szervezők mindkét eseményre minden természetbarátot szeretettel várnak.

***

A Nagy öröm a kiskert 2016 című kertészkedők vetélkedőjének keretében a Kertészkedők Egyesülete a Kókai Imre Általános Iskolával közösen rajzpályázatot hirdetett a temerini általános iskolák tanulói részére. A beérkezett anyagból április 23-án, szombaton 10 órakor kiállítás nyílik a Kókai iskola előcsarnokában. A rendezvényen a tárlatmegnyitó köszöntőjét követően értékelés hangzik el a beküldött pályamunkákról, majd kiosztják az okleveleket, amit társalgás követ a jelenlevőkkel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A Nagy öröm a kiskert 2016. évi vetélkedőjére május 10-éig lehet jelentkezni, illetve növényvédelmi szaktanácsot kérhetnek az érdeklődők.

***

Mulassunk a The End zenekarral elnevezéssel ifjúsági bált szerveznek április 22-én, pénteken 21 órakor az Ifjúsági Otthon nagytermében. Jegyek elővételben 200 dináros áron, a helyszínen 300 dinárért válthatók. Helyet foglalni a 063/668-114-es, és a 069/1995-966-os mobilszámon lehet.