2024. március 28., csütörtök

Megválasztották a legjobb edzőket

A szabadkai YuEco RTV 18. alkalommal választotta meg az elmúlt év legjobb, legsikeresebb edzőit. A Glória Hotelben megtartott ünnepségen először Pintér József, a YuEco médiaház igazgatója üdvözölte a megjelenteket, és gratulált a díjazottaknak. Kiemelte, hogy a sportolókat sok helyen, sokféleképp díjazzák, az edzőkre azonban kevesen viselnek gondot, habár a kiváló eredmények elérésében nekik is óriási szerepük van. A 2015-ös év legjobb edzőjének országos szinten Dejan Savićot, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitányát választották. Marina Maljković, az Európa-bajnok szerb női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya az év legkiemelkedőbb sikerét elért edzőjének járó elismerést kapta, míg Veljko Paunović, a világbajnok U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya külön elismerésben részesült. Kihirdették Szabadka legjobb edzőit is. A legjobb eredményeket elért edzőnek Stipan Vert, a Spartacus súlyemelőinek és az országos válogatottnak a mestere bizonyult. A legjobb, fiatalokkal foglalkozó edzőnek Danilo Šakićot, a Spartacus Teniszklub trénerét, míg Szabadka legjobb edzőinek Boris Arsićot, a Spartacus Női Labdarúgóklub edzőjét és Branislav Zeljkovićot, a Spartacus Férfi-kézilabdaklub edzőjét választották.

Köszönet jár játékosaimnak, akik mindent megtettek, hogy az elmúlt idény a klub történetének legsikeresebbje legyen. Köszönettel tartozom a szakvezetésnek is, amely segített céljaink elérésében, a klub vezetőségének, amely megfelelő feltételeket teremtett számunkra, és a szurkolóknak is, akik mindig mellettünk álltak – mondta Arsić.

Köszönöm a YuEco médiaháznak, hogy ilyen színvonalasan követi a sporteseményeket, köszönet játékosaimnak, akik nélkül én sem lehettem volna sikeres, és klubunk vezetőségének, amely kiváló feltételeket teremtett a számunkra. 48 éve a kézilabdában vagyok. Ilyen hosszú pályafutáshoz a sportág határtalan szeretete, rengeteg lemondás és odaadó munka kellett. Tudja ezt a családom, a barátaim, de ha valaki valamit szeret, akkor nem esik nehezére foglalkozni vele – mondta Zeljković.

Tomislav Karadžić, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnöke külön elismerést vehetett át kiemelkedő sportmunkássága elismeréséül.

A legszebb, amikor az ember saját városában részesül elismerésben, ha azoktól az emberektől kapja, akik ismerik és elismerik. Mindig arra törekedtem, hogy minden területen hozzájáruljak Szabadka fejlődéséhez, a sport területén különösen – mondta Karadžić.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal, ifjúsági ügyekkel és idegenforgalommal megbízott tagja kiemelte, hogy a szabadkai sport egyik legsikeresebb éve volt a 2015-ös esztendő, hiszen sportolóink az országos elsőségek mellett több európai és világversenyről tértek érmekkel haza, ugyanakkor Szabadka több rangos sportesemény házigazdája lehetett.

A sport a fiatalok fejlődésének helyes útja. Versenyek szervezésével, a klubokkal és a szövetségekkel való kiváló együttműködéssel anyagi eszközöket is meg lehet valósítani. Ily módon tavaly mintegy egymillió euró érkezett a városba, ami még egy ok arra, hogy mindannyian szorgalmazzuk a sportra szánt pénz növelését – mondta Ostrogonac.