2024. március 28., csütörtök
Nagybecskerek

A bánáti kisvasút története

A nagybecskereki Városi Népmúzeumban megnyílt a bánáti kisvasútról készített kiállítás, amelynek szerzői Szilágyi Mária és Anica Tufegdžić, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának műemlékvédelmi szakmérnökei. A gyűjtemény többéves kutatómunka eredménye.
A Nagybecskerek és Zsombolya közötti keskenyvágányú vasúton 1898-tól indult meg a forgalom. Fellendítette a vidék gazdaságát, bekapcsolta az elszigetelt bánáti falvakat a Monarchia vérkeringésébe. Háromszor cserélt országot, 1924-ben – Zsombolya Romániához való csatolása után – pedig lerövidült. Megszűnésével – 1968-ban – elkezdődött a bánáti vasúti közlekedés válsága, amely a napjainkig tart.
Ahogy az egyik szerző, Szilágyi Mária meséli, a kutatást 2011-ben kezdték, és ez a kisvasútról szóló kiállítás lényegében a Csekonics család örökségét feldolgozó kiállítás és monográfia folytatása. A kisvasút ugyanis keresztülhaladt Csekonicsok birtokán. Főleg a MÁV levéltárában végezték a kutatást, mert ott vannak az eredeti tervek. Valamint a Széchényi Könyvtárban és a Zempléni Múzeumban, ahol a régi képeslapokat találtak.
– A kisvasútból egyes házaknál maradt síndarab meg a talpfáknak a darabjai. A lórét – a lóvontatású gazdasági vasútnak az egyik részét is megtaláltuk, és azt itt ki is állítottuk. Valamint az utcai lámpa, amelyet itt láthatnak, két vasúti lámpa, állomásfőnöki egyenruha – ezeket sikerült összeszednünk. Sajnos jegy nem maradt, mondja Szilágyi Mária.
A „kisvonatnak” három és fél óra hossza kellett hogy megtegye az ötven kilométert Magyarcsernyétől Nagybecskerekig. Az utasok többsége a város bejáratánál levő első állomáson leszállt, mert onnan gyalogosan hamarabb elérte az úti célját. Ma talán a magyarcsernyeiek emlékezetében él a legelevenebbül. A vidékről az összes árut – sőt a postát is – a kisvonaton hozták. A helybeli vasútállomás még áll, de rossz állapotban van.
A bánáti kisvasút történetének a felelevenítése egyben újjáélesztette a Nagybecskerek és Temesvár közötti vasút felújításának a tervét. A két bánáti város összekötése – valamint a Béga folyó újbóli hajózható állapotba való hozása – visszahozhatna valamicskét Bánát egykori fényéből. Nem véletlen, hogy a kiállítás következő lehetséges színhelye Temesvár vagy Zsombolya lesz.