2024. március 29., péntek

,,Olyan Topolyát látok magam előtt, mely biztos pontot jelent”

Interjú Kislinder Gáborral, a VMSZ–VMDP–Pásztor István helyhatósági választási lista vezetőjével

Topolya község elnöki tisztségét 2014 decembere óta Kislinder Gábor tölti be, aki a választáson mint az egyes sorszámmal induló VMSZ–VMDP–Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista vezetője indul. Egyike annak az öt polgármesterjelöltnek, akiket a VMSZ községi szervezete mint potenciális leendő polgármestert nevezett meg.

Melyek a legjelentősebbeknek ítélt eredmények Topolyán és a városon kívül történő fejlesztések sorában?

Kislinder Gábor (Szabó Anikó felvétele)

Kislinder Gábor (Szabó Anikó felvétele)

– Az elmúlt másfél év dinamikusan, tartalmasan telt el. A Rendezvények terén folyó munkálatokat befejeztük, a napokban adjuk át rendeltetésének a szökőkutat. Az Izbor előtti teret időre tudtuk kiépíttetni. A hotel státusa rendeződött, a nyilvánosság elé is tártuk a látványterveket, csakúgy, mint a Vénuszra vonatkozóan elkészülteket. A színházterem rekonstrukciója immár folyamatban van. Reményeink szerint multifunkcionális teremként az év végére már a lakosságot fogja szolgálni. Rendeztük a tó státusát, meghoztuk a városrendezési tervet, tisztáztuk az ipari park jogi státusát. Sikerül folyamatosan pénzt biztosítanunk a diákok utaztatására, az ösztöndíjakra, a harmadik és negyedik gyermekek óvodai ellátására. A szennyvíztisztító-projektum kapcsán véglegesítettük a tanács álláspontját, és továbbléptünk a megvalósítás felé. A költségvetésben sikerült átcsoportosítani pénzt a gimnázium tornatermének felújítására, a Csáki Lajos iskola tetőszerkezetének a javítására. Két orvos szakosítása folyamatának költségeit önkormányzatunk vállalta fel. Előrelépésként éljük meg, hogy a civil- és sportszervezeteink támogatási rendszerének keretét is növelni tudtuk. Tettük mindezt tartományi, köztársasági sikeres pályázatoknak köszönhetően is. Kiemelném még pl. a zentagunarasi tájház rekonstrukcióját, a karađorđevói vízvezeték-fejlesztést, a pacséri összekötő út megépítését.

Milyen irányban látja szükségesnek a továbbfejlesztést?

– A városközpont rendezéséhez elengedhetetlen a hotelé, melyet 2015-ben megvásároltunk. Szeretnénk a Vénusz helyére egy fedett úszómedencét építeni, a jó minőségű termálvíz gyógyászati célokra is fordítható. A tópartot is fejleszteni kívánjuk, víkendtelep létesül. Az ipari park további fejlesztése is hosszú távú céljaink között szerepel, itt az infrastrukturális fejlesztésekre fogunk fókuszálni. A Zentai úton, tartományi pénzből, kerékpárutat építünk. Továbbfejlesztjük a víz- és a szennyvízhálózatot. A mezőgazdasági utak karbantartása folyamatos marad, prioritás lesz a művésztelephez vezető út rendbetétele.

Miként alakul a jövőben a diákotthon sorsa?

– Folyamatban van az ügy rendezése. Jelenleg Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága kötelezi a kivitelezőt a szerződésben vállalt feladatok elvégzésére. Szerződésfüggeléket írtak alá, ami értelmében június végéig be is kell fejezni ezt a munkát. Utána tudunk majd továbblépni.

– Az elkövetkező időszakban mindenképpen a már megkezdett munkálatokra fogunk összpontosítani. Reális esélyt látok arra, hogy minden vállalásunkat időre és a tervek szerint megvalósítsunk. Olyan Topolyát látok magam előtt, mely biztos pontot jelent az itt élőknek. Olyan helynek látom, ahová jó hazaérkezni, illetve ahonnan nem is kell elköltözni. Ha ez a célkitűzésünk megvalósul, akkor bizton állíthatjuk: megvalósítottuk azt, amit megígértünk – fogalmazott Kislinder Gábor.