2024. március 19., kedd

Elkészült a kút és a parkoló Kishegyesen

Tegnap délelőtt Újhelyi Ákos, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje, Szűgyi István, a VMSZ kishegyesi községi listavezetője és a községi tanács tagja, Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere, Kovács Károly, a polgármester ifjúságügyi tanácsadója és Kormányos Levente, a Kis Komunál Kft. igazgatója átadták a Híd utcában lévő B4-es kutat és az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola előtti új parkolót.

Az ünnepélyes átadást követően Szűgyi István arról nyilatkozott a médiának, hogy az új kút tartós megoldás a falu délkeleti részének vízellátására.

A B4-es kút átadása (Lakatos János felvétele)

A B4-es kút átadása (Lakatos János felvétele)

– Egy négyéves periódus végre jutottunk, mivel négy évvel ezelőtt kezdtük a B4-es kút fúrását. A projektum értéke 6,5 millió dinár, ebből egymilliót a Kis Komunál Kft. saját forrásaiból biztosított. Ez a kút 300 háztartás vízellátását biztosítja, de egyelőre csak 30 százalékos kapacitással működik. A B4-es kút furatának szélessége 250 milliméter, 100 méter mélyről húzza fel a vizet, és 12 liter/másodperc vizet tud biztosítani. A 30 százalékos tartalék üzemmód addig fog tartani, amíg a régi kút bírja a többi 70 százalékot. Az új kúttal a falu délkeleti részének a vízellátását maximálisan biztosítottuk – mondta, majd hozzáfűzte, hogy terveik között szerepel még egy nagy kapacitású kút létesítése. Ezzel együtt 4 kút lesz, amelyeket körgyűrűbe kötnek majd. Szűgyi arról is szólt, hogy az iskola előtti új parkoló 10 parkolóhelyet biztosít, amire már nagy szükség volt. Ezt a projektumot a helyi közösség és Telekrendezési Közvállalat finanszírozta, és a Kis Komunál Kft. volt a kivitelező.

A VMSZ számára mindig is fontos téma volt a kommunális infrastruktúra fejlesztése, mondta el a médiának Újhelyi Ákos.

– A mai napon átadott két beruházással azt szeretnénk elérni, hogy jobb életminősége legyen Kishegyes község polgárainak. A jövőben törekedni fogunk arra, hogy ehhez hasonló beruházások valósuljanak meg köztársasági forrásokból is – nyilatkozta a képviselőjelölt.