2024. április 19., péntek

A VMSZ jelenti a magyar érdekképviseletet

Programismertető és a Prosperitati Alapítvány pályázatai

A Vajdasági Magyar Szövetség kedd este lakossági fórumot tartott Adán a községháza dísztermében.

Illés Veronika, a VMSZ Ada községi listavezetője ismertette pártja listáját, valamint Világos Tibor, a VMSZ községi szervezetének elnöke, a lista második helyezettje a választási programjuk legfontosabb pontjairól beszélt. Pék Zoltán köztársasági képviselőjelölt emlékeztette a hallgatóságot, hogy a párt teljesítette az ígéretét, és életre hívta a gazdaságfejlesztési stratégiát, amit a magyar kormány 50 milliárd forinttal támogat a Properitati Alapítványon keresztül. A program célja, hogy aki itt akar magyarként élni, annak erre van lehetősége a támogatás segítségével. Elmondta, hogy a tartományban és a köztársaságban is vannak eszközök a gazdaság és az infrastruktúra fejlesztésére, de ahhoz, hogy ezt kiharcolják, illetve a párt terveit és a programjait megvalósítsák, erős VMSZ-es érdekképviseletre van szükség, amihez a szavazók támogatását kérte a választáson. Patyi Lajos VMSZ-es tartományi képviselőjelölt szintén a választás fontosságát hangsúlyozta a magyar érdekképviselet fenntartása szempontjából.

Majd Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezető igazgatója összegezte az első pályázati kör tapasztalatait, illetve tartományi gazdasági titkárhelyettesként elmondta, hogy az elmúlt években a pályázatoknál és programoknál a VMSZ a magyar közösség képviselőjeként lépett föl Újvidéken és Belgrádban, szép eredményeket értek el közösen, amit folytatni kell az elkövetkezőkben is. Biztos pontnak nevezete a VMSZ-t azért is, mert teljesítette korábbi választási ígéreteit, köztük a gazdaságfejlesztési program megvalósítását, a falugondnoki szolgálat megszervezését és az Európa Kollégium megnyitását.

Végezetül Szegedinszki Krisztián és Harmath Tímea, az alapítvány zentai irodájának munkatársai ismertették az újabb pályázati lehetőségeket.