2024. április 25., csütörtök
OLIMPIA

Nemes lett a 76. riói utas

A két zentai birkózónak, Frísz Krisztiánnak és Nemes Viktornak köszönhetően 76 tagúra duzzadt a szerbiai olimpiai csapat, amely augusztus 5. és 21. között részt vehet majd a riói ötkarikás játékokon. Frísz pénteken, Nemes pedig szombaton harcolta ki az olimpiai részvételt a nagybecskereki kvalifikációs tornán. Hogy a 76 versenyzőhöz csatlakozik-e asztaliteniszező, az a jövő hónap elején-közepén megjelenő világranglistás helyezések után derül ki (Aleksandar Karakaševićnek és Erdélyi Annamáriának van erre esélye), s június elején a teniszezőkkel (Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Ana Ivanović) bővül majd a csapat, és nagy valószínűséggel a férfikosárlabda-válogatott is ott lesz majd a riói olimpián.

ATLÉTIKA: Olivera Jevtić, Ivana Španović, Ana Subotić, Dragana Tomašević, Predrag Filipović, Nenad Filipović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Vladimir Savanović.

BIRKÓZÁS: Frísz Krisztián, Davor Štefanek, Nemes Viktor.

EVEZÉS: Nenad Beđik, Miloš Vasić.

KAJAK-KENU: A szerb szövetségnek tíz kvótája van, s a válogatón dől el, hogy kik képviselik az országot Rióban (a kvótát kiharcolók: Milenko Zorić, Dejan Pajić, Marko Novaković, Olivera Moldovan, Nikolina Moldovan, Marko Tomićević, Marko Dragosavljević, Nebojša Grujić, Ružičić-Benedek Dalma, Milica Starović).

KERÉKPÁRSPORT: Egy résztvevő.

KOSÁRLABDA: A női válogatott.

RÖPLABDA: A női válogatott.

SPORTLÖVÉSZET: Damir Mikec, Bobana Veličković, Andrea Arsović, Jasna Šekarić, Ivana Anđušić Maksimović, Dimitrije Grgić, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Milutin Stefanović.

TAEKWONDO: Milica Mandić, Tijana Bogdanović.

ÚSZÁS: Velimir Stjepanović, Szilágyi Csaba, Anja Crevar.

VÍZILABDA: A férfiválogatott.