2024. március 28., csütörtök
VÁLASZTÁSOK 2016

Abszurdisztántól a változások országáig

Óbecsén tartott lakossági fórumot a Magyar Mozgalom és a VMDK

Az Abszurdisztán című közéleti kabaréval kezdődött a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének lakossági fóruma kedden este Óbecsén. Pesitz Mónika és Mezei Zoltán előadására, de Korhecz Tamásra, Csonka Áronra és Varga Lászlóra, valamint közös listájuk óbecsei jelöltjeire is sokan voltak kíváncsiak a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Fotó: Fehér Rózsa

Fotó: Fehér Rózsa

Korhecz Tamás, a Magyar Mozgalom tartományi listavezetője szerint Vajdaságban több tízezer olyan magyar szavazópolgár van, aki nemzetben gondolkodik, de elégedetlen a jelenlegi képviselettel. A Magyar Mozgalom az ő számukra kínál alternatívát. Korhecz elmondta: ez a lista nem elégedett a jelenlegi kormánypárt teljesítményével, konszenzusban hoz döntéseket. A lista megbecsüli a szakértelmet és a szorgalmat.

Valóban elromlott akkor az az autó, de ez égi jel lehetett, hogy irányt kell változtatni – kezdte felszólalását Csonka Áron, a VMDK tartományi képviselőjelöltje. Szerinte minden általuk megszerzett szavazat a változás és a kirekesztő politika felszámolásának a szükségességét fogja alátámasztani.

Varga László elismerte: van felelősségük az országos indulás lehetőségének elvesztése miatt, de a csalódottság mellett büszkeséget is éreznek, hogy nyolc hónappal a megalakulásuk után több ezer aláírást sikerült megszerezniük. Példákkal igazolta, hogy ellenzékből is lehet sikeresen politizálni, és emlékeztetett arra, hogy a kilencvenes években fel sem merült egy hatalmi koalíció gondolata a VMSZ-ben. Bejelentette: a koalíció szerdán tesz ajánlást szimpatizánsainak arra vonatkozóan, hogy az országos listák közül melyik indulót támogassák a szavazatukkal.