2024. április 25., csütörtök

Érkezik a Ryanair Szerbiába

Novembertől Berlinből Nišbe indítanak járatokat

A világ legolcsóbb légitársasága, az írországi Ryanair novembertől járatokat indít a niši Nagy Konstantin repülőtérről – jelentette be tegnap Zorana Mihajlović építkezésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter a Pink televízióban. Kezdetben hetente kétszer-háromszor indulnak járatok Berlinből Nišbe.

Ez nagyon jó hír a német főváros és Niš között közlekedő polgároknak, akárcsak Dél-Szerbiának, hiszen az utazók csak hasznot hoznak. Már két éve intenzív munka folyik a niši repülőtéren, hogy megfeleljen az utasforgalomnak mondta a miniszter.
Mihajlović ugyanakkor kitért arra, hogy az első járat Belgrád és New York között várhatóan június 23-án indul.

Szerbia az egyetlen állam a régióban, amelyből közvetlen járat van az Amerikai Egyesült Államokba. Ez fellendíti a belgrádi reptér utasforgalomát. A Nikola Tesla repülőtér kapacitásának bővítésébe 20 millió eurót fognak befektetni. A reptér már így is ötmillió utast jegyez évente, és ez a legnagyobb utasforgalmi növekedés a régióban fejtette ki Mihajlović.
A Ryanair a hatodik olcsó légitársaság, amely Szerbiából is indít járatot, a Wizz Air mellett pedig a második, amely a niši repteret használja. A Wizz Air jelenleg a svájci Bázelbe és a svédországi Malmöbe repül, de hamarosan járatot indít a németországi Dortmundba is. Ezenkívül a belgrádi reptérről az EasyJet Genfbe, az Air Cairo az egyiptomi Hurghadába, a Pegasus Isztambulba, a Norwegian pedig Oslóba közlekedik.