2024. április 19., péntek

Újabb 27 millió a szabadkai Népszínház építésére

Az év végéig befejeződhet az épület tetőkonstrukciója és homlokzata
Molnár Edvárd felvétele

Molnár Edvárd felvétele

A város tetején jártak a szabadkai újságírók szerdán, amikor Maglai Jenő polgármestert, Nebojša Malenkovićot, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóját és Bodrogi Béla igazgatóhelyettest kísérték el, hogy megtekintsék az épület felújításának munkálatait.

Maglai Jenő elmondta, a munkálatok teljes gőzzel zajlanak, így a tetőtéri konstrukció és a homlokzat elkészülhet az év végéig, ha a munka ebben a tempóban folytatódik, így pedig a városközpont kinézete is egész más lesz.

Nebojša Malenković arról beszélt, hogy a tartományi kormány sohasem vonta kétségbe ennek a beruházásnak a létjogosultáságát, amit mi sem igazol jobban, mint az, hogy a mai napig 367 millió dinárt biztosítottak erre az építkezésre. Az igazgató szerdán egy újabb tartományi határozatot adott át a polgármesternek, amely további 27 millió dinár folyósítására vonatkozik, ebből kezdődhet meg az újjáépítés hatodik fázisa, amelynek a végén az épület külső felújítása teljesen befejeződik, és a Népszínház védve lesz az időjárási hatásoktól.

Az igazgató felszólítással fordult a köztársasági kormányhoz és a művelődési minisztériumhoz, hogy kapcsolódjanak be a munkálatok finanszírozásába, mert csak együttes erővel tudják befejezni azt.