2024. március 29., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

Életet egy kis faluba

Négyszáz facsemetét ültettek el Krivaján

Tegnap a Topolya melletti Krivaja település határában a falu nevét viselő mezőgazdasággal foglalkozó cég munkatársai fásítottak, ezzel is megerősítve a települést övező szélvédő sávot.

Fotó: Benedek Miklós

Fotó: Benedek Miklós

A föld napja alkalmából ezúttal négyszáz darab facsemetét és bokrot ültettek el. A munkálatokat megtekintette Harmati István, a Krivaja Kft. igazgatója, valamint Nemanja Simović, a Szerb Haladó Párt községi listájának listavezetője, akit a szerb parlament haladó párti küldöttei, Milan Stevanović és Vlado Babić kísértek el. A faültetést követően a vendégek megtekintették a helybeli Vuk Stefanović Karadžić Általános Iskolát, valamint az egykor szebb napokat megélt hotelt és kastélyt. Simović újságírói kérdésre elmondta, hogy korábban olyan pletykák terjedtek el a faluban, hogy bezárják az iskolát, viszont szerencsére ez a helyzet nem áll fenn, annak ellenére, hogy jelenleg sokkal kevesebb tanulója van. Simović azt is elmondta, hogy tudomása szerint a cég kevesebb földterülethez jutott, mint amire számított, és ezért fontolóra vették megközelítőleg 30 dolgozó elbocsátását, de az utóbbi napokban sikerült megegyezniük a cég vezetőségével, hogy nem bocsát el munkásokat. Emellett azt is fontosnak tartja, hogy javuljon a kommunikáció a cég vezetősége, munkatársai és a falu lakosai között, hisz ez mindannyiuk közös érdeke. A jelölt elmondta azt is, hogy emocionálisan is kötődik a faluhoz, hisz gyermekkorában egy ideig itt élt.

Harmati elmondta, hogy mind a cég vezetőit mind a falu lakosait ugyanaz a cél vezérli. Tény, hogy más-más okok motiválják őket, viszont mindenki abban érdekelt, hogy a falu felvirágozzon, a meglévő értékek ne menjenek tönkre, és minél több programot behozzanak.