2024. április 16., kedd

Útjavítások Óbecse községben

Hét kishidat hoznak rendbe (Fehér Rózsa felvétele)

Hét kishidat hoznak rendbe (Fehér Rózsa felvétele)

Az Óbecséről kivezető utak szinte mindegyikén munkálatok folytak vagy folynak, a legintenzívebben jelenleg talán a topolyai úton dolgoznak a munkagépek. Az óbecsei önkormányzat, a Szerbia Utai Közvállalat és az illetékes minisztérium közös erőfeszítéseinek köszönhetően hatmillió dinárból végzik el a kátyúzást ezen az úton, de ezzel párhuzamosan az Óbecse–Mileševo szakaszon a meglévő tíz, árkokat átívelő kishídból is hetet teljesen felújítanak. Az út mellett új betonalapokat helyeznek el, ezekre fémkorlát kerül, és az árkokat teljesen megtisztítják, hogy a víz zavartalanul elfolyhasson. A gyomokat és bozótokat taruppolással takarítják el az út és a csatornák mellett, ami kétmillió dinárba kerül – tudtuk meg Vuk Radojević polgármestertől.

Ezeket a munkálatokat és útjavításokat a Szerbia Utai Közvállalat finanszírozza, míg a dreai elágazásnál lévő illegális szemétlerakó felszámolására az önkormányzat áldoz 8,5 millió dinárt.

Erről az útról kell letérni a Dunđerski-kastélyhoz is, ahova egy 2,5 km-es, rendkívül rossz állapotban lévő út vezet. Bár kérdéses, hogy kinek az illetősége ez az út, az önkormányzat azt szeretné, ha a kastélyszállót üzemeltető PIK Bečej új tulajdonosával, az MK Grouppal és a Szerbia Utai Közvállalattal közösen megoldást találnának ennek az útnak a felújítására is.

A gyomok, bozótok taruppolását a törökbecsei, a bácsföldvári és a szenttamási úton is elvégezték, és ez összesen hétmillió dinárba került, a Bácsföldvár és Csúrog közötti úton pedig négymillió dinárba került a kátyúk befoltozása. A péterrévei úton csatornát ástak, ezt követően végre befejezik a hátramaradt két kilométernyi útszakasz felújítását is.