2024. április 23., kedd

Megállítani az elvándorlást, beindítani a gazdaságot

Topolyán járt Nenad Čanak és Boris Tadić

Mint ismeretes, az idei választásokon együtt indul a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Szociáldemokrata Párt, illetve a Liberális Demokrata Párt. Kampányzáró körútjukon Topolyán is találkozott a választókkal kedden este Nenad Čanak és Boris Tadić, a VSZL, illetve az SZDP vezetője. Felszólalásaiban a két pártvezető kitért annak fontosságára, hogy Topolya,Vajdaság, de az egész szerb társadalom problémáira nagyobb figyelmet kell fordítani a jövőben. Meg kell állítani az itt élő polgárok elvándorlását, a falvak elszegényedését, talpra kell állítani a mezőgazdaságot, segíteni kell a kisválallkozásokat, élhetőbbé kell tenni a tartományt. Felhívták a polgárok figyelmét, hogy menjenek ki bátran a választásokra és szavazzanak arra, akinek konkrét programja, kész megoldási javaslata van a fennálló problémák megoldására.

Fotó: H.E.

Fotó: H.E.

Szerdán délelőtt sorrendben harmadik sajtótájékoztatóját tartotta a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Szociáldemokrata Párt községi szervezete. A két párt közös sajtótájékoztatóján Dejan Keresteš tartományi képviselő, a VSZL községi szervezetének elnöke, Vékony Károly listavezető, Mandić Franjo a Szociáldemokrata Párt képviselője, valamint ugyancsak a liga képviseletében Mészáros Ferenc jelölt ismertették porgramjuk legfőbb célkitűzéseit.Ezek közül a legfontosabbak: egy gazdagabb és méltóságteljesebb községért való küzdelem, egy olyan község megteremtéséért, amely ökológiailag is rendezett, tiszta vízzel és levegővel, az egészséges élet feltételeivel, amely nyitottabb, igazságosabb és szociálisan biztonságosabb.

- Az elmúlt négy évben nem kevesebb, mint 6000, főleg fiatal hagyta el a községet, elsősorban megélhetési okoból. A legfőbb célunk mindenképpen az kell, hogy legyen, hogy a fiatalok perspektívát lássanak az itthonmaradásban, hogy új munkahelyeket létesítsünk számukra, hogy sajátuknak érezzék Topolyát, ahol érdemes élni. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ipari beruházásokra, az adottságok jobb kihasználására, például a termálvíz adta lehetőségek kiaknázására. Jobban ki lehetne és kellene használni a turisztikai adottságainkat. Elsődleges célunk a primáris mezőgazdasági termelés és a feldolgozó kapacitások fejlesztése – mondta el ismertetőjében Vékony.