2024. április 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2016

Szent György napja a magyar közösség fontos napja lesz

Óbecsén és Péterrévén tartott lakossági fórumot tegnap este a VMSZ
Az óbecsei lakossági fórum (Fehér Rózsa felvétele)

Az óbecsei lakossági fórum (Fehér Rózsa felvétele)

Aki a VMSZ–VDMP–MEP koalíciót támogatja, az az összefogás, a gazdasági és szociálpolitikai fejlődés, valamint az itthonmaradás mellett áll ki – hangzott el tegnap Óbecsén a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán, amelyet a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartottak meg. Az eseményen részt vett Dobai János, Kormányos László és Fehér László a VMSZ elnökségi tagjai, Patyi Lajos tartományi képviselő, Molnár Viktor óbecsei listavezető, valamint Nagy Miklós, a Prosperitati szakmai tanácsadója.

Fehér László elmondta: Szent György napja a magyar közösség számára is fontos nap lesz, hiszen a választások kimenetele meghatározza a magyar érdekérvényesítés lehetőségeinek következő négy évét. Dobai János immár nyolc éve vesz részt a tartományi kormány munkájában. Ő azt emelte ki, hogy rendkívül fontos a magyar érdekképviselet tartományi szinten is, és a sikeres munkához minél több magyarnak kell szavaznia.

A lakossági fórumon a Prosperitati Alapítvány új pályázatait is ismertették, amelyeket májustól lehet beadni a helyi irodákban. Nagy Miklós az új pályázatokkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy ezúttal a termelés, a feldolgozás és az értékesítés hármasa került előtérbe, ugyanis így szeretnék biztosítani a magasabb hozzáadott érték megteremtésének feltételeit. Molnár Viktor elmondása szerint az első pályázatokon olyan nagymértékű volt a túljelentkezés, hogy az alapítvány végül úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett egymillárd forintnyi összeg helyett másfél milliárdot oszt ki.
Óbecse után a VMSZ Péterrévén is lakossági fórumot tartott.