2024. április 19., péntek

Jövőre hetvenéves a Forum

A Könyvkiadó Intézet bemutatkozott az újvidéki könyvszalonon

A Forum Könyvkiadó Intézet hétfő délelőtt bemutatkozott az újvidéki Nemzetközi Könyvszalonon. Virág Gábor, a Forum igazgatója a következőket mondta el:

– A kiadónkat 1957-ben alapították. Jövőre leszünk 70 évesek, és azt tervezzük, hogy ezt a kerek évfordulót méltóképpen megünnepeljük. A kiadó arculatában szeretnénk jelezni az elmúlt hét évtizedet, és ennek megfelelően az elmúlt heven évre visszaemlékező köteteket adunk ki. A két alapítónk a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdaság Autonóm Tartomány. Évente 30 címszót jelentetünk meg, amelyek elsősorban szépirodalmi jellegűek – mondta a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója.
– Van egy nagyon szép sorozatunk, amelyben megjelent Németh István Fordulat című könyve, valamint Böndör Pál Bender & Tsa. című kötete is. Nagy figyelmet fordítunk az olyan fiatal szerzőkre, mint például Sirbik Attila, Terék Anna, Benedek Miklós vagy Antalovics Péter. A Magvető Kiadóval közös gondozásban kiadjuk Bencsik Orsolya regényét. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekkiadványaink is legyenek, tavaly jelentettük meg a Tündértánc című népmese-válogatásunkat, amelyet Tóth Alissza illusztrált. Jovan és Ágnes című kétnyelvű kiadványunk, amely a Multi-kulti Képeskönyvek első darabja, két óvodás mindennapjait bemutatva igyekszik közelebb hozni egymáshoz a magyar és szerb kultúrát – részletezte Virág Gábor. Brenner János további Forum-köteteket mutatott be.
A Forum kiadványokról bővebb információkat a www.forumliber.rs honlapon lehet találni.