2024. április 24., szerda

Utcai kavalkád, koncert, néptáncgála

Tavaszi Vadvirág Fesztivál Adán

Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör péntektől vasárnapig tizennegyedik alkalommal tartotta meg Adán, több helyszínen a Tavaszi Vadvirág Fesztivált, amely színvonalas programmal és jó hangulatban telt el öt vajdasági és anyaországi művelődési egyesület, illetve néptáncegyüttes részvételével. A háromnapos fesztivál központi rendezvénye a szombat esti gálaműsor volt a színházteremben, ahol a Vadvirág elnöke, Varga Lívia köszöntötte a nézőket, valamint a rendezvény vendégeit, a debreceni Főnix néptáncegyüttest, a kelebiai Vackor néptáncegyüttest, a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület néptánccsoportját és a Dr. Kiss Imre Művelődési Egyesület néptánccsoportjait. A gálaműsor fergetegesre sikeredett a fellépők jóvoltából. Kitettek magukért a péterrévei Pintyőke és Virgonc néptáncegyüttes, a kelebiai Vackor, a temerini Virgonc és a debrecni Főnix néptáncegyüttes tagjai, valamint az adai Vadvirág HK apraja és nagyja: az együttesek mellett Apró Boglárka énekes.

A fesztivál pénteken délután kezdődött az adai színházterem előcsarnokában, ahol az „Itt születtem, ezen a tájon!” címmel meghirdetett fotó- és rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztójára került sor, illetve a helyszínen kiállítás nyílt a beküldött pályamunkákból. A díjazottak: fotópályázat – gyerekkorosztály: 1. Péter Alíz, 2. Nagypál Zsófia, 3. Apró Boglárka; felnőtt korosztály: 1. Király János, 2. Lajkó Szilvai, 3. Apró Andrea; rajzpályázat – alsós korosztály: 1. Kabók Luca, 2. Kollár Petra, 3. Kabók Levente; felsősök: 1. Kaszás Anikó, 2. Apró Fruzsina, 3. Pámer Fábián.

A Vadvirág-fesztivál szombaton délelőtt folytatódott a néptáncosok utcai kavalkádjával, akik a piactéren és a település központjában vonulnak fel énekkel és tánccal. Kora délután a Vadvirág székházában a Juhász zenekar adott nagy sikerű gyermekkoncertet, amelyen helybeli és vidéki gyerekek vettek részt, akik a helyszínen énekeltek és táncoltak is. A rendezvénysorozat vasárnap délelőtt zárult a Lovasvölgyben, ahol a fesztivál vendégei és a vendéglátói lovasíjász-bemutatót tekintettek meg Boldizsár Kornél és lovasíjászai jóvoltából, valamint maguk is kipróbálhatták az íjászatot, és lovagolhattak is.