2024. április 24., szerda
VÁLASZTÁSOK 2016

A bajsai tervek reálisak, kivitelezhetők

Tegnap VMSZ-küldöttség látogatott Bajsára, köztük önkormányzati, tartományi és köztársasági tisztségviselők, akik e Topolya községi helyi közösségben az elmúlt időszakban megvalósult beruházásokról tájékozódtak, jövőbeli tervekről informálódtak. Lackovics Károly, a bajsai helyi közösség tanácsának elnöke lapunknak nyilatkozott:

A küldöttség a bajsai fürdő és park komplexuma felújítási terveinek prezentációját hallgatja a beruházás helyszínén (Szabó Anikó felvétele)

A küldöttség a bajsai fürdő és park komplexuma felújítási terveinek prezentációját hallgatja a beruházás helyszínén (Szabó Anikó felvétele)

– Az elmúlt négy évben elsősorban infrastrukturális kérdésekkel foglalkoztunk, itt mindenekelőtt a vízvezeték-felújítást, az utak kiépítését, a piac felújítását, az iskola környékének rendezését szükséges megemlíteni. Az elkövetkező időszakban terveinkben van a medence, továbbá az egész park komplexumának felújítása. Olyan sport- és rekreatív helyszínt szeretnénk teremteni, amelyet nemcsak a bajsaiak, hanem, ahogy a korábbi időszakban is jellemző volt, a környékbeli polgárok is használhatnak, élvezhetnek majd – fogalmazott Lackovics Károly, aki kiemelte: napok kérdése, hogy a tervek, csakúgy, mint az építészeti engedélyek elkészüljenek, továbbá 2016-ra már a helyi közösség költségvetéséből erre a projektumra rá is fordítottak hatmillió dinárt. További két és fél millió dinárt különítettek el a park- és a központ rendezésére.

– Úgy ítéljük meg, hogy a medence felépítése, tisztítóberendezéssel való ellátással együtt megközelítőleg 120 000 eurós nagyságrendű beruházás. A testvértelepülési kapcsolatok lehetővé tették, hogy a kerékpárút kiépítése folyamatának finanszírozásához hasonlóan, projektummal próbálkozzunk e téren is. Törekvéseink között szerepel, hogy már az idén is lehessen itt fürdőzni, de jövőre már biztosan lehetőség lesz a komplexum befejezésére – szögezte le a tanácselnök. A látogatás a felújított piactér megtekintésével vette kezdetét, ahol szórólaposztás, egyéb figyelmességek ajándékozása mellett a párt tagjai beszélgetést kezdeményeztek vevőkkel, termelőkkel, árusokkal. A folytatásban a park és a medence megtekintésére került sor, a felújítási tervek prezentációjára, majd a falusi körút a futballpályához vezetett. A helyi iskolában történő látogatás során, ahol Szilágyi Eleonóra igazgatónő, aki 2012 óta vezeti a tanintézményt, az önkormányzati és a tartományi tisztségviselőknek beszámolt mindenekelőtt a helyi közösség, a topolyai önkormányzat és a Zsemberi János vállalkozó nyújtotta segítségnyújtás eredményeképpen az elmúlt időszakban kivitelezett fejlesztések, beruházások eredményeiről. Ezek sorában mindenekelőtt a tornaterem külső festése és a csatornajavítás, a tornaterem padlózatának lakkozása, biztonsági kamerák felszerelése, új műszaki eszközök beszerzése szerepel. Az egész délelőttöt betöltő program, amelyen jelen volt Kislinder Gábor, Topolya polgármestere, Plohl Edvin, a Topolya községi képviselő-testület elnöke, Zsemberi János és Szilágyi János önkormányzati tanácsosok, Fremond Árpád és Pék Zoltán, a VMSZ-VMDP-MEP-Pásztor István választási lista köztársasági képviselőjelöltjei, parlamenti képviselők, Bábi Attila és Latyák Gabriella köztársasági képviselőjelöltek, Kormányos László, Fazekas Róbert és Cesznák Arnold tartományi képviselőjelöltek, Szungyi Boglárka, a VMSZ-VMDP-Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista képviselőjelöltje, közös ebéddel és borkóstolóval folytatódott a helyi, 2006-ban megnyílt Etno-házban, ahol a küldöttség helyi civil szervezetek képviselőivel folytatott megbeszélést. Az Etno-házban Szuhankó Ruzsena, a bajsai Etno Hagyományápoló Kézművesek Körének elnöke szóban, a Testvériség ME Csalogány népdalköre pedig dalcsokor közreadásával köszöntötte az egybegyűlteket.

– A VMSZ az elmúlt négy évben a topolyai önkormányzatban mindent megtett annak érdekében, hogy ne csak a városi projektumokra figyeljen oda, hanem a vidéken, a településeken is az ott élők igényeinek megfelelően próbáljon meg projektumokat és beruházásokat megvalósítani. A bajsai tervek reálisak, kivitelezhetőek, mindenkinek a tetszését elnyerték, és reméljük azt, hogy a bajsai polgárok is támogatni tudják ezeket az ötleteket – fejtette ki lapunknak Fremond Árpád.