2024. április 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2016

Varázslatos női tenni akarás

Tegnap Mindennapi hősnőink címmel került sor a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezet Női Fórumának rendezvényére

Ladisity Melinda, Snejder-Sára Ildikó és Vicsek Annamária tartományi és köztársasági képviselőjelöltek voltak a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának vendégei, az esemény a Mindennapi hősnőink elnevezésű rendezvénysorozat második újvidéki állomását képezte.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

– A rendezvénysorozat célja, hogy megismerjük és kiemeljük azokat a nőket a szürke mindennapokból, akik végzik a dolgukat, és ezáltal lássák az emberek, hogy tulajdonképpen mindenki egy kicsit hős a maga nemében. Bár nem annak indult, a Városi Szervezet szempontjából számunkra a mai esemény egy nagyon fontos kampányrendezvény, hiszen a nők kevésbé foglalkoznak politikával, mint a férfiak, viszont az Újvidéki Városi Szervezetben a nők nagyobb arányban vesznek részt a VMSZ munkájában. Ez pedig egy olyan rendezvény, amely kicsit emberközelibb, hiszen itt nem feltétlenül politikai célkitűzésekről beszélgetünk, hanem magunkról, hogy mi milyenek vagyunk – mondta el lapunknak Vicsek Annamária köztársasági képviselőjelölt.

– A rendezvénysorozatot első körben tizenöt állomáson szerveztük meg Vajdaság minden területén, ahol a Női Fórumnak községi, illetve városi szervezetei vannak. A hősnőket mindig a helyi fórum elnöksége választja ki. Ez egy nagyon nehéz feladat, hiszen minden egyes nő nem mindennapi hős. A mai kapocs a hősnőink között mindenképpen a közéleti szerepvállalás, amelyről nem szabad megfeledkeznünk, hiszen a férfiakkal közösen kell részt vennünk a társadalmi életben, és formálnunk úgy ezt a világot, hogy mindannyiunk számára élhető legyen – mondta el lapunknak Horváth Noémi, a Női Fórum elnök asszonya.