2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS

Kiélezett visszavágókra van kilátás

Az 1:1-ről induló Liverpool–Borussia Dortmund mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek, de a másik három meccsen is nagy küzdelem várható az Európa-liga elődöntőjébe jutásért.

Egy hete Dortmundban a hazai közönség tisztelettel fogadta a csapat korábbi sikeredzőjét, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot, aztán a mérkőzés végén a hazai hívek szomorúan vették tudomásul, hogy egykori kedvencük új csapata szerzett góllal és döntetlennel távozhat. A csütörtöki visszavágó előtt így az angol bajnokságban is egyre jobb formát mutató Liverpool van előnyösebb helyzetben, ugyanakkor a Dortmund továbbjutása sem jelentene meglepetést. Klopp szerint csapatának óriási lökést adhatnak a szurkolók, s bízik benne, hogy segítségükkel sikerül továbbjutni: „Még ha megtörténik a legrosszabb, és hamar gólt kapunk, drukkereink akkor is visszasegíthetnek minket a helyes útra. Nekünk Dortmundban sikerült kizárni a lelkes német publikumot, remélem, hazai pályán mi erőt tudunk meríteni saját drukkereink támogatásából.”

A másik három páros első mérkőzésén egyaránt 2:1-es eredmény született egy hete, a Villarreal hazai pályán győzte le a Sparta Prahát, míg a Sevilla Bilbaóban, a Sahtar Donyeck pedig a Braga vendégeként nyert. Ugyanakkor az idegenbeli siker sem jelent garanciát a továbbjutásra, így a címvédő Sevilla sem mehet biztosra a spanyol bajnokságban egy hellyel előtte álló, hatodik Athletic Bilbao ellen.