2024. április 25., csütörtök
SAKK

Orompart és Tornyos a győztes

Tizenötödik alkalommal tartották meg vasárnap Zentán a Kertek helyi közösség termében Felsőhegy nemzetközi sakkbajnokságát. Mint Ősz Szabó Ferenc, a falusi sakkversenyek elkötelezett szervezője elmondta, Felsőhegyen már évek óta nincs meg a kellő támogatás ahhoz, hogy helyben szervezzék meg a versenyeket, míg a Zentai Sakk-klub lehetőséget és segítséget nyújt a Falusi sakkliga fordulóinak megrendezéséhez, illetve a nemzetközi bajnokság esetében a Kertek helyi közösség bizonyult segítőkész vendéglátónak.

A vasárnapi, rapid rendszerben lebonyolított hétfordulós bajnokságot Orompart I. csapata nyerte meg 13 meccsponttal. 2. Tornyos (12), 3. Deszk (11), 4. Orompart II., 5. a zentai Penzioneri (6), 6. a zentai Jó Barátok (4), 7. Felsőhegy (2), 8. Felsőhegy ifjúsági csapata 0 ponttal.

A legjobb első táblásnak járó díjat a tornyosi Nagy Attila érdemelte ki, a második táblán pedig a szintén tornyosi Kecskeméti Árpád bizonyult a legjobbnak.

Valamivel korábban fejeződött be az ezúttal rövidített, kétszer kétfordulós Falusi sakkliga a Zentai Sakk-klubban, ez is rapid rendszerben, és szintén mindegyik csapat mindegyikkel játszott a fordulókban.

A bajnokságot Tornyos csapata nyerte meg 28 ponttal a zentai Zörgő csapat (27) előtt. Őket követi Orompart 26,5, Felsőhegy 19, a felsőhegyi ifjúsági csapat 11,5, majd Orompart másik csapata 8 ponttal.

Ebben a bajnokságban az egyéni versenyt a felsőhegyi ifjúsági csapat tagja, Juhász Bence nyerte, 2. a zentai Zörgő Vince, a 3. pedig a tornyosi Kaszás Viktor.

A legjobb amatőröket (nem regisztrált versenyzőket) is rangsorolták, közülük a legjobb eredményt a Zörgő csapat tagja, Hrustanović Smail érte el, 2. a felsőhegyi Juhász Béla, 3. a felsőhegyi ifjúsági csapatból Horváth Márk.