2024. március 29., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

„Mi vagyunk a biztos pont”

A VMSZ bemutatkozó kampányrendezvénye Magyarkanizsán

Hétfőn a Vajdasági Magyar Szövetség Magyarkanizsai Községi Szervezete kampányrendezvényt tartott a Művészetek Háza nagyszínpadán. Bemutatták Magyarkanizsa község helyhatósági, tartományi és köztársasági képviselőjelöltjeit, összesen 51 személyt.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Programbeszédet mondott dr. Sarnyai Zoltán, a VMSZ magyarkanizsai helyi szervezetének elnöke és Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai polgármesterjelöltje. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pedig többek között kitért a magyarkanizsai önkormányzat következetes és példaértékű munkájára:

– Az elmúlt 22 évben a Vajdasági Magyar Szövetség jól teljesített, ezért nyugodt lélekkel mondhatjuk azt, hogy egyedüli magyar listaként az előttünk álló választásokon mi vagyunk a magyar emberek számára a biztos pont.

– Két évtized teljesítményét felsorolni túl hosszú lenne, de egy magyarkanizsai vonatkozású momentumot ki kell emelni a közelmúltból. A tavalyi évben a helyi VMSZ vezette önkormányzat nemcsak a városbéli magyaroknak volt biztos pont, hanem országos értelemben is megmutatta önmagát, fel tudott nőni ahhoz a hihetetlen kihíváshoz, mérhetetlen feladathoz, ami elé a migránsválság kényszerítette. Nem volt ez egyszerű, mert meg kellett találni azt a keskeny pallót, amely egyrészről az empátiáról, másrészről pedig a magyarkanizsai polgárok érdekképviseletéről szól. Én mint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke büszke vagyok arra a teljesítményre, amit a polgármester, illetve az általa vezetett csapat az elmúlt egy, négy vagy ha úgy tetszik, nyolc évben véghezvitt – tette hozzá Pásztor István.

A rendezvény folytatásában a budapesti Vidám Színpad kétfelvonásos szórakoztató előadása következett olyan neves színművészekkel, mint Straub Dezső, Nyertes Zsuzsa és Szabó Sípos Barnabás.