2024. április 16., kedd
VÁLASZTÁSOK 2016

Nagyobb átláthatóság és több párbeszéd kell

Az LDP helyi szervezetének programismertetője Óbecsén

Tíz pontba foglalt programtervét mutatta be röviden tegnapi sajtótájékoztatóján a Liberális Demokrata Párt községi szervezete Óbecsén. A Polgári lista – Zdravko Petrović – LDP és párton kívüli személyek elnevezésű listán 15 név szerepel. A listavezető Zdravko Petrović, a Városi Színház jelenlegi igazgatója szerint a programot a reális lehetőségek, a lakossági elvárások és a négyéves kormányzati szerepvállalás tapasztalatai határozták meg. Tatjana Avramov jelenleg a községi tanács projekttervezéssel megbízott tagja, ő a szociális védelem terén elért eredményeket méltatta, és egy projektiroda felállításának a fontosságát emelte ki.

Az LDP listáján több párton kívüli jelölt is van, közülük Miodrag Basarićot, az Óbecsei Gimnázium igazgatóját indítja a párt polgármesterjelöltként, aki elmondta: az óbecsei középiskolák fennmaradásának és a város középiskolai centrummá való fejlesztésének a záloga a régóta tervezett, önfenntartó diákotthon lenne, síkra száll az alsósok ingyenes tankönyveinek fokozatos bevezetése, valamint a videofelügyeleti rendszer kiépítése mellett.

Az LDP jelenleg az SZHP koalíciós partnere az óbecsei önkormányzatban. Eddigi tapasztalatai alapján úgy véli: a sikeres munkához nagyobb átláthatóságra és több nyilvános párbeszédre lenne szükség.