2024. április 19., péntek

Ifjúsági iroda nyílt Törökkanizsán

Szombaton este Törökkanizsán a színház feletti egyik helyiségben alkalmi ünnepség keretében megnyílt a VMSZ helyi Ifjúsági Irodája, amely mintegy félszáz helybeli magyar fiatal befogadására lesz alkalmas. Az iroda szükségleteire hamarosan számítógép is rendelkezésre áll.

Ung Anita, a törökkanizsai Ifjúsági Fórum elnöke (Gergely Árpád felvétele)

Ung Anita, a törökkanizsai Ifjúsági Fórum elnöke (Gergely Árpád felvétele)

Az iroda megnyitóján Ung Anita, a törökkanizsai Ifjúsági Fórum elnöke és Újhelyi Nándor, a képviselő-testület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A szalagot Fehér Szabolcs, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke és Ung Anita vágta át. Az avatóünnepségen a VMSZ tisztségviselői mellett jelen voltak a községi, tartományi és köztársasági képviselőjelöltek is.

– Az Ifjúsági Fórum tavaly őszi újraszervezése után a törökkanizsai magyar fiatalok is kifejezték igényüket egy közösségi tér, iroda létrehozására, ahol összegyűlhetünk, barátkozhatunk, megbeszélhetjük a fiatalokat érintő aktuális kérdéseket, megoszthatjuk egymással ötleteinket. Az iroda egy biztos pont számukra, ahol nemcsak szórakozhatunk, hanem nagyon jó közösségépítő, csapatépítő funkciója is lesz – mondta Ung Anita.