2024. április 16., kedd
Választások 2016

Ütemes fejlődés, sikeres projektumok

A VMSZ kampánykörútja Topolya községben a gunarasi helyi közösségben folytatódott

Április 9-én, szombaton, a Topolya községi Gunaras helyi közösségbe látogatott a Vajdasági Magyar Szövetség-Vajdasági Magyar Demokrata Párt-Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista listavezetője a VMSZ-VMDP-MEP-Pásztor István választási lista köztársasági és tartományi képviselőjelöltjei társaságában, hogy megtekintsék az utóbbi évek azon fejlesztéseit, amelyek a mintegy 1200-as lélekszámú Gunaras, Brazília és Bogaras településeken valósultak meg, és a helyiektől első kézből informálódjanak terveikről, igényeikről is.

A hétvégén a VMSZ kampánykörútja Topolya községben a gunarasi helyi közösségben zajlott (Fotó-Szabó Anikó)

– Választási kampányunk egyik állomása Gunaras és az őt felölelő környező települések. Szeretnénk minél több településre, minél több helyi közösségbe eljutni az elkövetkező napokban. Itt, Gunarason is azért vagyunk, hogy megnézzük, azon választási ígéreteink, amelyeket tettünk, hogyan realizálódtak, a választási ígéreteinket miként sikerült teljesítenünk az elmúlt időszakban. Melyek azok a projektumok, amelyek be vannak fejezve, esetleg még befejezésre várnak. Még egy célunk van: halljuk a helyiektől az elkövetkező időszakra vonatkozó igényeket, terveket. Másfél évtizede, hogy a VMSZ tisztségviselői, szimpatizánsai alkotta csapat falu szinten vezető pozíciót tölt be – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Fremond Árpád, a  VMSZ-VMDP-MEP-Pásztor István választási lista köztársasági képviselőjelöltje, aki kiemelte a folytatásban:

– Számunkra fontos, hogy a környező kis településekre legalább annyira odafigyeljünk, mint a városra. Lényeges továbbá, a közösség megmaradása érdekében is, olyan programok, pályázatok, tervek támogatása, amely az adott közösség számára kiemelt fontosságú. Örülünk annak, hogy itt nagyon sok program fejeződött be, olyan csapat állt össze, amely összefogja a közösséget. Bízom benne, hogy amennyiben ez az összefogás, összetartás megmarad, e helyi közösség továbbra is ilyen ütemben tud fejlődni, ilyen sikeres projektumai lesznek.

Fazekas Róbert tartományi képviselőjelölt nyilatkozatában hangsúlyozta:

– A VMSZ Gunarason is a biztos pontot jelenti, sőt igazán itt válik el az a különbség, hogy mióta a VMSZ vezeti ezt a helyi közösséget, milyen projektumok valósultak meg, és milyenek annak előtte. Mindazon projektumok, amelyek itt megvalósultak, helyi, reális igényeken alapulnak, és ezt figyelembe véve, a politika ezeket az igényeket igyekszik kielégíteni. A sikeresség titkát ebben látom. A választásoknak pedig az lehet a tétje, hogy folytatódnak-e ezen beruházások vagy pedig esetleg megtorpannak – emelte ki Fazekas, aki a közelgő választások alkalmával listájuk támogatására buzdított a jó ütemben történő további fejlesztések megvalósítása érdekében.

A küldöttséget, amelynek Fremondon és Fazekason kívül tagja volt Kislinder Gábor, a VMSZ-VMDP-Pásztor István elnevezésű helyhatósági választási lista listavezetője, Király Zoltán, a gunarasi helyi közösség tanácsának alelnöke, a Gazdakör elnöke Gurbity Árpád, a VMSZ gunarasi helyi szervezete elnökségi tagja, továbbá Kovács Csilla és Kádár József társáságában, mely két utóbbi személy a szóban forgó helyhatósági választási lista jelöltjei. A programban szerepelt a felújított, többek között nyári színpaddal ellátott központi tér, valamint a piactér felkeresése, a felújított fűtésrendszerrel bíró egészségház épületének megtekintése. A renovált civil központban is történt látogatás, amely épületegyüttes részét képezi a felújításokon átesett tűzoltóotthon és a szintén új köntöst kapott nyugdíjasotthon is. A vendégek kísérőikkel a belső festésen is átesett gunarasi templomba is ellátogattak, majd a szeméttelepre vezető úthoz vezetett a kampánykörút, amely során a brazíliai kultúrházat is felkeresték és a bogarasi régi iskolaépület felújítási munkálatait is megtekintették, mely épület rövidesen a helyiek közösségi házaként él majd a gyakorlatban. A folytatásban megtekintették a gunarasi Szunomár István gazdaságát. Király Zoltán a helyi közösség 2016-ra vonatkozó terveiről is beszámolt: szó esett többek között a már kiépített új kút felszereléséről és üzembe helyezéséről, a Fő utcán tervezett fásításról, a Téglagyár utca egy szakaszán építendő kerékpárút kivitelezésének terveiről, Bogaras és Brazília teljes közvilágításának ez évi rekonstrukciójáról.