2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

Újabb lehetőségek előtt

Bogarason tartott lakossági fórumot a Prosperitati Alapítvány és a VMSZ

A Prosperitati Alapítvány második pályázati kiírása keretében meghirdetett lehetőségekről tartottak lakossági fórumot csütörtökön este Bogarason, a helyi közösség nagytermében, a Prosperitati Alapítvány és a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében. Az összejövetelen ismertették a VMSZ választási programjának meghatározó pontjait, és bemutatkoztak a párt helyi jelöltjei is.

A lakossági fórumon a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői, Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, Lőrinc Csongor, a párt községi szervezetének elnöke és Pék Zoltán, a párt köztársasági parlamenti képviselője beszámoltak az elmúlt évek során elért eredményeikről és a további terveikről is, valamint ismertették pártjuk választási programjának meghatározó pontjait, hangsúlyozva, azt remélik, hogy a választók április 24-én újra bizalmat szavaznak nekik. Az összejövetelen bemutatkoztak a VMSZ bogarasi jelöltjei: Raffai István, aki a köztársasági és Csikós István, aki a tartományi választási listán szerepel, valamint Ágó György és Pósa Soós Teodóra, akik a helyi önkormányzati választásokon számítanak a polgárok bizalmára.

A Prosperitati Alapítvány második pályázati kiírása keretében meghirdetett pályázatokat Harmath Tímea és Szegedinszki Krisztián, az alapítvány zentai irodájának munkatársai ismertették, kiemelve, az érdeklődők jelentkezését ezúttal öt kategóriában várják, amelyek közül az első a turisztikai fejlesztés magánszállásadóknak és idegenforgalommal foglalkozó civil szervezeteknek, a második a kamattámogatás vállalkozások részére, a harmadik a start-up pályázat a pályakezdő és kezdő vállalkozások részére, a negyedik a mezőgazdasági termelők feldolgozói kapacitásbővítése, az ötödik pedig a mezőgazdasági termelők földvásárlása.

A Prosperitati Alapítvány második pályázati körében meghirdetett pályázatokra május 4. és június 3. között adhatják át a szükséges dokumentációt az érdeklődők, akik a pályázatokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást az alapítvány zentai irodájában kaphatnak, személyesen a Posta utca 11. szám alatt, vagy telefonon a 024/223-997-es számon.