2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

A minőségesebb utcákért

Megkezdődött a zúzott kővel feltöltött utcák karbantartása Kishegyesen – Két új parkoló létesült, de hamarosan épül a harmadik is

A szép idő kedvez a kinti munkálatoknak, amik nagy elánnal elkezdődtek Kishegyesen. Szűgyi István, a kishegyesi helyi közösség tanácsának elnöke és a Vajdasági Magyar Szövetség listavezetője Kishegyes községben arról számolt be lapunknak, hogy megkezdődött a zúzott köves utcák kátyúzása és karbantartása.

Szűgyi István és Mohácsi Zoltán, Kishegyes alpolgármestere megtekintik az újra kövezett Munkácsy utcát (Lakatos János felvétele)

Szűgyi István és Mohácsi Zoltán, Kishegyes alpolgármestere megtekintik az újra kövezett Munkácsy utcát (Lakatos János felvétele)

- A tél elmúltával a zúzott kővel feltöltött utcákban megmutatkoztak a hiányosságok, s mivel az idő kedvez, nekifogtunk a rendbetételüknek. Kishegyesen 2 utcában kátyúztunk és pótoltuk a hiányzó követ. A munkában részt vett a Kis Komunál Kft., a Telekrendezési Közvállalat, az önkormányzat és a helyi közösség. A közvállalat és az önkormányzat biztosította a munkagépeket, a Kis Komunál a szállította a zúzott követ, amit a helyi közösség biztosított. A munkálatok a Liget utca mindkét részén, valamint a Munkácsy Mihály utcában zajlottak, és hamarosan folytatódni fognak. Valószínűleg már a jövő héten folytatni tudjuk az Avar, a Nikola Tesla és az Cziráki utcákban – mondta el a tanácselnök, majd arról is szólt, hogy sokan kérdezik tőle, hogy miért nem aszfaltozzák ki ezeket az utcákat.

- Kishegyesen 12,5 kilométernyi olyan utca van, aminek nincs aszfalt vagy beton burkolata. Ezeket az utcákat zúzott kővel vagy blokktörmelékkel sármentesítettük. Hogy az összes ilyen utcát kiaszfaltozzuk, ahhoz több, mint 160 millió dinár szükséges. Ez a kishegyesi helyi közösség 10 évnyi összbevétele. Megoldást természetesen a pályázatok jelentik. Pályázni fogunk tartományi és köztársasági szinten, mert enélkül nem tudjuk megoldani ezeket az utcákat. Idáig is nyertünk ilyen célra pénzt, s bízok benne, hogy ezután is így lesz, és ez a 12,5 kilométer lassan elkopik – hangoztatta Szűgyi.

Az utcák kövezése mellett más komoly munkálatok is folytak az elmúlt időszakban, számolt be a tanácselnök.

- Két parkoló is létesült: egy lebetonozott parkoló a parókia mellett és egy zúzott kővel feltöltött a rendőrség mellett. Ez utóbbival az Iparos utca elejét tehermentesítjük, mert sokan itt parkolnak és néha dugó alakul ki. A jövő héten egy újabb parkoló építése fog elkezdődni, az általános iskola torna terme előtt. Vita mentes, hogy az iskolánál is nagy szükség van az új parkolóra. Itt a meglévő parkolót fogjuk kiszélesíteni, ami által 8 új parkolóhelyet kapunk. Ez a parkoló is zúzott kővel lesz feltöltve, azzal, hogy a vízelvezető árkot beton lapokkal fedjük le. Ezeket szükség esetén fel tudjuk szedni, viszont úgy lesznek kialakítva, hogy egy nagyobb tehergépkocsi súlyát is elbírják – számolt be Szűgyi, majd még hozzátette, hogy a parkolókon a Kis Komunál Kft. és a Telekrendezési Közvállalat dolgozik.