2024. április 25., csütörtök

Varga László: Lejáratási szándék áll a VMSZ állításai mögött

Varga László: A vízumkényszer visszaállítása továbbra is ugyanolyan bonyolult folyamat, mint a vízumkényszer megszüntetése volt (Fotó: Ótos András)

Varga László (Fotó: Ótos András)

A Magyar Mozgalom egyik vezetője, Varga László reagált a szervezetet ért vádakra, miszerint az MM a Demokrata Párt segítségével nem Vajdaságban, hanem a közép- és dél-szerbiai községekben gyűjtötte az aláírásokat.

Egy kampányrendezvényen a következőket mondta: „Összességében nagyjából 19 ezer aláírást gyűjtött össze az MM és a VMDK listája a köztársasági, a tartományi és az önkormányzati szinteken való induláshoz. Ennek a 19 ezer aláírásnak a 90 százaléka vajdasági magyar emberektől származik.”

A politikus nem találja „főbenjáró bűnnek”, ha listájukat nem magyarok is támogatják. Varga cáfolta azt is, hogy a Demokrata Párt gyűjtötte volna az aláírásokat a Magyar Mozgalom számára és lejáratási szándékot vél felfedezni az ilyen állítások mögött. Hozzátette, hogy „a választási eljárás ezen fázisában” senkinek sincs jogosultsága betekinteni a választási anyagba, ezért jogi lépéseket is fontolgatnak.

– Nyilvánvalóan azoknak az embereknek a felelőssége vetődik fel, akik a törvénytelen betekintést elvégezték a választási anyagba. Nem hiszem egyébként, hogy a választási kampánynak ilyen kérdésekről kellene szólnia. Amit most jogszerűtlenül tettek meg, azt néhány nap múlva jogszerűen is megtehetnék, tehát nem hiszem, hogy ennek ilyen értelemben túl sok jelentősége lenne – mondta a Vajdaság Ma honlapon megjelent interjúban Varga László.