2024. március 28., csütörtök

Több mint ötvenen vesztették életüket Pakisztánban az esőzések miatt

Özönvízszerű esőzések miatt legalább ötvenhárman meghaltak és hatvanan megsérültek Pakisztán északnyugati részén - közölte vasárnap a polgári védelmi hatóság egyik szóvivője.

A tisztségviselő tájékoztatása szerint Haibár-Paktunkva tartományban negyvenöten vesztették életüket, és a tartomány több körzetében összesen negyven ház dőlt össze az özönvízszerű esők miatt.

A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet, mivel a félreeső térségekben lévő településekről egyelőre semmiféle információ nem elérhető.

Az ítéletidő által leginkább sújtott térségben, Kohisztán körzetben tizennégyen haltak meg, míg az ugyancsak Kohisztán nevet viselő térségben további tizenketten vesztek oda földcsuszamlások vagy a heves esőzések következtében.

Pakisztáni Kasmír területén szombat este Szam Gung faluban öt gyerek és három nő vesztette életét, amikor egy kisebb sárlavina maga alá temetett két lakóházat.

Pakisztán vidéki területein a gyakran a legegyszerűbb anyagokból összetákolt kalyibák nehezen tudnak ellenállni az időjárás viszontagságainak.

A heves esőzések az ázsiai országban minden évben több száz ember életét követelik és súlyos károkat okoznak. A tavaly nyári esős időszakban az áradások következtében 81 ember meghalt és országszerte háromszázezer ember szenvedett károkat.