2024. április 19., péntek
TENISZ

Egy lépésre Beckertől

Novak Đoković számára a dolgok ugyanúgy alakulnak Miamiban, mint korábban Melbourne-ben, ahol jó játékkal nyerte el a trófeát. Đoković Miamiban is nehéz csatát vívott az osztrák Dominic Thiemmel a nyolcaddöntőben, a múlt éjjel pedig már javuló teljesítménnyel verte a cseh Tomáš Berdychet, így csak két győzelemre jár a hatodik floridai serlegtől, amely, ha megszerzi, 28. diadala lesz az 1000-es rangú tornákon, és összesen 63. tornagyőzelme.

Novak következő ellenfele ma a 25 éves belga David Goffin lesz, aki három játszmában nyert a francia Gilles Simon ellen. Háromszor találkoztak, 2013-ban a Roland Garroson és Cincinnatiban, valamint tavaly Cincinnatiban is Novak győzött. A belga idei mérlege egészen jó, 16:5, legutóbb Indian Wellsben is elődöntős volt, s a naprakész ranglistán már a pályafutása legjobbjának megfelelő 13. helyet foglalja el. Novakra újabb nehéz meccs vár, aminek elsősorban Goffin szívóssága lehet majd az oka. Ha győz, Đoković megszerzi 713. győzelmét, és az öröklista 11. helyén beéri edzőjét, Boris Beckert.

Đoković már 25. meccsét vívta Berdychhel, és most 23:2-re vezet ellene. A hetedikként rangsorolt csehnek Đokovićtyal a legrosszabb a mérlege a top10 többi tagjával szemben, és ezek közül csak Tsongával pozitív a győzelmi aránya. A végeredmény nem tükrözi híven a látottakat, Berdych nem volt egészen alárendelt helyzetben, csupán a második adogatáson elveszített sok pontja és a 35 önhibája döntött Novak javára, aki türelmes játékával tűnt ki, és mindössze 8 önhibát vétett.

A női negyeddöntőben Viktorija Azarenka könnyen győzte le a brit Konta Johannát, és Angelique Kerber sem bajlódott igazán az amerikai Madison Keysszel. Kettőjük meccsének győztese a döntőben kimondott esélyes lesz a Bacsinszky–Kuznyecova-mérkőzés továbbjutója ellen.

Peđa Krstin folytatni tudta a nagyszerű mexikói szereplést. A nagykikindai két játszmában győzte le a sokkal magasabban rangsorolt japán Juicsi Szugitát és a leoni challenger 2. fordulójában, immár eleve esélyesként, a ranglistán 253. amerikai Daniel Nguyennel találkozik, akit két hete Nikola Milojević Pueblában győzött le. Heraklionban Miki Janković, Hammametban pedig Miljan Zekić negyeddöntős a futures tornán.

MIAMI. – A női torna negyeddöntőjében: Azarenka–Konta 6:4, 6:2, Kerber–Keys 6:3, 6:2, férfiak, negyeddöntő: Đoković–Berdych 6:3, 6:3, Goffin–Simon 3:6, 6:2, 6:1.

LEON. – A challenger 1. fordulójában: Krstin–Szugita 7:5, 6:1.

HERAKLION. – A futures 1. fordulójában: M. Janković–Amiri 6:2, 6:2, 2. forduló: M. Janković–Von Massow 6:4, 3:6, 7:6.

HAMMAMET. – A futures 2. fordulójában: Zekić–Cunha-Silva 7:5, 6:3.

OSPREY. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Schiavone–Krunić 6:1, 2:6, 6:1.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Tomova–Bukta 6:2, 6:0.