2024. április 19., péntek

Tévéelőfizetés nélkül nincs kedvezmény az áramra!

Azok a polgárok, akik nem fizetik a tévéelőfizetést, nem jogosulnak a rendszeresen törlesztő villanyszámla-fizetőknek járó ötszázalékos kedvezményre – írta a Večernje novosti napilap. A tévéelőfizetés a villanyszámla részévé vált, így az adófizetők többé nem dönthetik el, hogy csupán az elfogyasztott kilowattokat fizetik-e vagy az előfizetést is.

A 150 dináros díj a fogyasztók átlagos havi megtakarításának felel meg, ha minden hónap 25-ig befizetik a villanyszámlát. Az a pénz, amit korábban rendszeres fizetőként megtakarítottak, most a közszolgáltató kasszájába megy.

A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) sajtószolgálata szerint a két tétel összekapcsolása nem az ő döntésük. A szerb kormány határozata nyomán a köztársasági parlamentben elfogadták a közmédia utáni illeték megfizettetésének ideiglenes szabályozási módjáról szóló törvényt, az EPS pedig tiszteletben tart minden törvényi rendeletet, amely előirányozza, hogy az illeték a számla része a villamos energiával összevontan, és egyidejűleg kell megfizettetni – közölte a EPS sajtószolgálata.

A számlán világosan feltüntetik a befizetés összegét és a határidőt, ameddig be kell fizetni, hogy a polgárok jogosuljanak az ötszázalékos kedvezményre.