2024. április 25., csütörtök

Lomtalanítás és udvarszépítési verseny Temerinben

Tavaszi lomtalanítást hirdetett április 4-e és 8-a között a közművállalat. A beosztás szerinti háztartási szemét elszállításának napján viszik el a nagyméretű hulladékot, a lomtárgyakat is. Ahhoz, hogy a polgárok megfelelően fel tudjanak készülni az akcióra, a közművállalat felhívja a figyelmüket arra, hogy mi minden számít nagyméretű hulladéknak. Ide sorolhatóak a használt, illetve működésképtelen háztartási gépek, a régi bútordarabok, autógumik stb. Nem gyűjtik viszont össze és nem szállítják el a növényi (levél, gally, fű, kerti hulladék) és állati eredetű (istállótrágya) hulladékot, valamint építési és bontási hulladékot. Kérik a polgárokat, hogy a szemétszállítás napján már a kora reggeli órákban rakják ki az utcára az elszállítandó lomtárgyakat.

**

A temerini önkormányzat az idén is meghirdette a legrendezettebb udvar elnevezésű versenyt, amelyre április 16-ától május 20-áig várják a benevezéseket. A versenyre jelentkezőket a helyi közösségek irodáiban és a községháza épületének 9-es és 11-es számú irodájában várják, de be lehet jelentkezni a 844-010-es telefonszámon is.

Temerinben az idei évi a jubiláris, 10. verseny, aminek máris nagy visszhangja van, különösen azok körében, akik egyébként is gondot fordítanak udvaruk rendben tartására, virágaik ápolására. Rajtuk kívül rendre új benevezések is érkeznek, olyan polgároktól, akik felbuzdulnak az előző évek versenyén és a rendezett udvarok látványán. A benevezettek udvarát bizottság keresi fel, amely a tervek szerint május 23-án kezdi meg a helyszíni értékelést. Az udvarokról fényképeket készítenek, és a legszebbeket megjelentetik. Azt követően, a benyomások összegezése után szervezik meg az eredményhirdetést, amelynek során minden helyi közösségben kiválasztják a három legrendezettebb udvart, majd kikiáltják a község legszebb udvarát is.

Az eredményhirdetésről és a jutalmak átadásának idejéről és helyéről értesítik a nyerteseket. A legszebb udvarok tulajdonosai elismerésben és a támogatók értékes ajándékaiban részesülnek.