2024. április 25., csütörtök

Felmentették Nenad Čanakot

A bíróság nem marasztalta el a politikust a négy évvel ezelőtti kocsmai verekedés miatt

Az újvidéki Alapfokú Bíróság első fokon felmentette a könnyű testi sértés okozása miatt vádolt Nenad Čanakot, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökét. Čanak 2012 októberében a Tako je suđeno elnevezésű, egy Újvidék melletti étteremben összeverekedett egy másik vendéggel, a belgrádi Pavle Lešanovićtyal. A férfi könnyebben sérült meg.

Az ítéletre Čanak és az ügyészség is fellebbezést nyújthat be. Az ügyészség két év próbaidővel nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott büntetésként az ügyben eljáró bírói tanácsnak.

Danilo Ikodinović volt vízilabdázó, a szóban forgó vendéglátóipari létesítmény társtulajdonosa az incidens után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Lešanović azon az éjszakán egész idő alatt provokálta és válogatott sértésekkel illette Čanakot, valamint a politikus unokahúgát.

Ugyanezt nyilatkozta a sajtónak és vallotta a bíróságon Čanak is, aki soha nem tagadta, hogy megverte volna a férfit. Mint elmondta, a számlájára elhangzó sértéseket még lenyelte valahogy, amikor viszont unokahúgát kezdte sértegetni a férfi, elveszítette fejét, és rátámadt Lešanovićra.

Az áldozat szerint másképpen történtek a dolgok. Elmondása szerint semmilyen módon nem sértegette a politikust, vagy annak unokahúgát, és Čanak érthetetlen okokból támadta meg.