2024. március 28., csütörtök

A Volkswagen nem fizet a részvényeseknek

Nyolcszázezer autót hív vissza a német cég

A megtépázott hírnevű Volkswagen a részvényeseinek valószínűleg nem fogja kifizetni a 2015-re szóló osztalékokat – jelentették tegnap a németországi médiumok. Noha még nem hoztak végleges döntést, de semmi jel nem utal arra, hogy a részvényesek akár egy centet is kapnak az autóipari óriáscégtől – közölték a német médiumok, a Volkswagen felügyelőbizottságának egy névtelenségbe burkolózó forrására hivatkozva.

A wolsfburgi székhelyű óriáscég nem volt hajlandó kommentálni a sajtóértesüléseket. Az autógyár szóvivője annyit mondott, hogy április 28-án, az éves újságírókonferencián közlik az üzleti terveket a nyilvánossággal.
A Volkswagen tavaly a preferenciális részvények tulajdonosainak 4,86 eurót, a közönséges részvények tulajdonosainak pedig 4,8 eurót fizetett egy-egy részvény után.
A német autógyártó közölte tegnap, hogy az amerikai piacról 5200 elektromos Golf típusú autót hív vissza, az erőforrás lehetséges meghibásodása miatt. A tavaly és az idén gyártott Golf kocsiknál a diagnosztikai rendszer hibásan jelezhet rövidzárlatot, és emiatt a leállhat az elektromos motor.
Ugyanakkor mintegy nyolcszázezer autót is visszahív a német autógyártó cég. Nagyjából 2011 és 2016 között készült, fele-fele arányban Volkswagen Touareg és Porsche Cayenne példányokról van szó.

A nyilvánosságra hozott információk szerint a pedáloknál találtak problémát a belső rutinellenőrzések során. A fékpedál egy nem megfelelő rögzítés miatt lötyögőssé válhat, szélsőséges esetben pedig le is eshet a helyéről, s emiatt balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki. A kiadott közlemény szerint eddig sem balesethez, sem sérüléshez nem vezetett a fennálló probléma, a visszahívásra azonban elővigyázatosságból mindenképpen szükség van. Az érintett tulajdonosokat a közeljövőben felkeresi az illetékes márkaszerviz. A nagyjából félórás munkát természetesen ingyen végzi el.
A Volkswagen szeptemberben ismerte el, hogy olyan szoftvert telepített 11 millió, általa gyártott gépkocsiba, köztük a Jetta, a Passat, a Golf és a Bogár egyes változataiba, amelynek hatására azok motorjai tesztelés közben a rendes vezetési üzemmódban a szokásosnál kevesebb nitrogén-oxidot bocsátanak ki. Ezek közül 482 ezret az Egyesült Államokban értékesítettek.