2024. március 29., péntek

Részegen rátámadt az ápolóra

Szombaton délután a szabadkai Közkórházban egy alkoholos befolyásoltság alatt lévő személy rátámadt egy ápolóra, aki az incidens során könnyű testi sérüléseket szenvedett. Az esetnek a rendőrség beavatkozása vetett véget, agresszív viselkedés miatt előállították a támadót.

A subotica.com hírportál tudósítása szerint Miroslav Mamula egészségügyi technikusra a páciens segítségnyújtás közben támadt rá.
– Mindenkire kiabált, követelte, hogy azonnal vizsgáljuk őt meg. Problémát okozott, hogy egyik hordágyról áttegyük őt a másikra. Nem tudott állva maradni, összerogyott, amikor pedig odasiettem, hogy segítsek neki, teljes erőből mellbe vágott. Az ütéstől hanyatt estem – meséli az ápoló.
A szemtanúk szerint a páciens amint beért a kórházba, agresszíven viselkedett. Az ápoló szerint kollégái alig tudtak neki fájdalomcsillapítót adni, röntgenvizsgálatra kellett volna mennie, de ezt nem lehetett kivitelezni.
Mamulánál az incidens miatt munkahelyi sérülésnek minősített könnyű testi sérülést állapítottak meg.
Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő agresszív pácienst a rendőrségnek kellett elvinnie a helyszínről.
A hírportálnak nyilatkozó dr. Goran Babičković, a kórház sürgősségi osztályának vezetője elmondta, az ilyen kellemetlenség nem ritka, különösen a terepen dolgozó orvosok és ápolók tapasztalják meg gyakran, de mint mondta, nem tudja megérteni ezt a viselkedést, hiszen ők segítségnyújtás céljából vannak ott.