2024. április 16., kedd

Miniszteri látogatás Kishegyesen

Magasrangú politikusok vettek részt a húsvéti ünnepi szentmisén

Marko Rovčanin, Kishegyes község polgármesterének meghívására vasárnap Kishegyesen járt Ivica Dačić miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter, Aleksandar Antić energetikai miniszter és Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója.

Ivica Dačić miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter, valamint munkatársai a kishegyesi Szent Anna-templomban (Tóth Péter felvétele)

Ivica Dačić miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter, valamint munkatársai a kishegyesi Szent Anna-templomban (Tóth Péter felvétele)

A politikusok a húsvéti szentmisén vettek a részt a helyi Szent Anna-templomban. Ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános a templomajtóban fogadta, majd a templomban külön köszöntötte a vendégeket. A Magyar Nemzeti Tanács és a helyi önkormányzat nevében Linka B. Gabriella üdvözölte a vendégeket, és áldott húsvétot kívánt mindenkinek.

Ivica Dačić a látogatás apropóján elmondta, hogy a húsvét a feltámadás ünnepe, ezért örvendetes, hogy Szerbiában a békés egymás mellett élés és egymás elfogadásának

feltámadása tapasztalható. Kishegyes község három településén több vallás képviselői élnek békében és egyetértésben. Bácsfeketehegyen a reformátusok vannak többségben, de van evangélikus közösség és római katolikus templom is. Szeghegyen ortodox, Kishegyesen római katolikus egyházközösségek léteznek, de emellett kisebb egyházak is működtetnek imaházakat a község területén. Ivica Dačić úgy véli, hogy példaértékű a különböző nemzetiségű és különböző vallású emberek békés egymás mellett élése ebben a községben. A miniszterelnök-helyettes végezetül kellemes ünnepeket kívánt mindazoknak, akik a hét végén ünnepelték Krisztus feltámadását.